Из делниците на един луд (16-20 май)

Тони Филипов, д-р 23 май 2016 в 11:12 20132 4

Понеделник, 16 май

В изблик на гениалност Радан Кънев предложи Плевнелиев за общ кандидат на десните за президент. И понеже за изблиците е характерна известна прибързаност, та не успял да го попита желае ли подобна чест. Плевнелиев се обиди: „Поведението на ДСБ е недостойно и в дъното на това се вижда старата политическа класа в лицето на Иван Костов и Георги Първанов". Демек Радан се учи от дъртите интриганти.

А Първанов не искал да се кандидатира. Имал други лични амбиции. Ако някога сме станели президентска република, можел и да ни оглави, но сега категорично не желае. Нещо повече, Първанов сподели, че и през 2001 г. не искал. Но партията и родината го призовали...

Един приятел, който също е много впечатлен от нежеланието на Първанов да става президент, ме помоли да разкажа вица за грузинеца, който пътувал в едно купе с млада французойка. И през цялото време я изпивал с поглед. На нея й станало неудобно и го заговорила: Parlez vous francais? Грузинецът рипнал: Конечно хочу!

Както е известно, АБВ е политическото крило на петата колона на Русия у нас. Освен него има и бизнес крило, ченгесарско крило. Има и крило на професионалните русофили. Те не че толкова обичат Русия, колкото си вадят хляба. Има, разбира се, и простонародни русофили, които обичат Русия ей така, за нема нищо. И когато обвиняваме Русия, че прави едно или друго у нас, трябва ясно да си даваме сметка докъде се прострират нейните усилия и откъде започва ентусиазмът на българските русофили. Защото, ако в сегашната политическа полукриза руската връзка е единствената движеща сила, както смятат некои, би трябвало да очакваме, че и патриотите ще напуснат коалицията. В идеологията им (да ми прости Господ това преувеличение!) евроатлантизмът не е приоритет. Но, помнете ми думата, властта им е по-скъпа от Русия и те няма да напуснат. Валери Симеонов почна да извърта. Готови били на компромиси за Изборния кодекс. „Казвам ви, този човек знае повече пози от Парис Хилтън.”

А, ако случайно напуснат, Сидеров чака със златното си пръстче. И топлите му чувства към Москва едва ли ще го спрат да окаже една добре финансирана подкрепа на правителството. В ГЕРБ добре знаят какво кара магарето да върви. Из разни сайтове, на които трудно можем да дадем цялото си доверие, вече е открита борсата за независимите депутати. Твърди се, че вървели по 300 хил. лв.

Та искам да кажа, че не е невъзможно Борисов да се удържи на власт. Само ще е скъпо. Дето викат евреите, не е проблем, а разход.

Размислих се за русофилството по повод класирането на Поли Генова на Евровизия. Оказа се, че най-много точки тя е получила от публиката в Кипър и Испания (12 т.) и Македония (10 т.) Руската публика ни е дала 0 точки. Точно толкова ни е дало и руското жури. А българската публика е дала на руския представител 12 точки. 6 точки му е дало българското жури. И така резултатът е 18 на 0 за България. Много несиметрична война, пардон, подкрепа, се получава. Не ли? Излиза, че българската публика и жури избутаха руския изпълнител пред Поли.

Снимка Анатолий Станкулов

Популациите на врабчета (пасер домустикус) у нас драстично намаляла. „Птиците патриоти, които не мигрират, пише „Труд”, все по-трудно намират семена и друга храна през зимата.” Експертът Светослав Спасов обяснява, че врабчетата са индикатор за състоянието на средата, в която живеем, и намаляването им е показателно, че тя става все по-лоша.

Горките глупави врабчета! Нямат си, както ластовичките, две родини и като се сговняви нещо в едната, да отлетят в другата. Изобщо в днешно време една родина не стига. Най-добре е да имаш две. Едната да обичаш, а в другата да живееш…

Румен Петков вика: „Бойко иска да се кандидатира за президент, тъй като вече няма ресурс да е премиер. В момента търси легитимация „да избяга" от сегашния си пост.”

Глупости! Борисов да бяга? Никога!

Но за президент може да му се наложи. И подобно на Първанов да не може да откаже. През 2011 г. Калфин загуби от Плевнелиев с 5.2% (47,4% на 52,6%). Тогава ГЕРБ беше в апогея си, а Доган се гавреше с БСП, искаше да го цункат, за да им даде гласовете си за балотажа. Ако обаче ДПС вземе присърце кандидата на АБВ? Ако Нинова стопли отношенията с АБВ и се стигне до обща лява кандидатура? И те ти Борисов в ролята на единствения възможен печеливш кандидат на ГЕРБ? Мечтата и на Цветанов. То дори не е мечта, ами севда (тур., страст, копнеж, черна мъка). И се говори, че е получил сериозни анонси от ДПС да бъде подкрепен за премиер, ако Борисов бъде отстранен по някакъв начин. Разказвачите на сценарии твърдят, че целта била да се разцепи ГЕРБ. Ако се чудите какво прави Радан, това прави. Опитва се, де…

Не подценявам Цветанов, но мисля, че не е чак толкова глупав, да не се досети, че така и той, и Борисов и ГЕРБ ще поемат към политическото небитие по прекия път. Но знае ли човек. „Бывает, что усердие превозмогает и рассудок.” Желанието на Цветанов да стане премиер се надушва от километри дори при насрещен вятър. Той така е литнал, че вече се изплъзва и от гравитацията.

Ама Борисов си е виновен. Предупреждавал сме го многократно, че с такива като Цветанов не се тръгва на път. С такива ни си сам, ни сте двама. 

Вторник, 17 май

Конгресът на САЩ одобри открития хомосексуалист Ерик Фанинг за шеф на сухопътните войски. Паралелно с военната си кариера Фанинг е заемал различни постове в ръководството на организацията Gay & Lesbian Victory Fund, чиято цел е увеличаване броя на гейовете във властта. Една много успешна организация, за която ние подозираме, че в скоро време ще излъчи и президент на страната. Най-късно след едно поколение. Чета, че училищните власти в гимназия „Грийн маутин юниън“ в щата Вермонт разрешили на транссексуалните да ползват която тоалетна си поискат. Поне докато се спрат на нещо определено по отношение на пола.

Спомням си, че в „Сговор на глупци” Джон Кенеди Тул твърдеше, че ако хомосексуалистите вземат властта, няма да има войни и всички важни проблеми на човечеството ще се решават в мъжката тоалетна… Само че през 1969 г., когато Тул се самоубива, Америка не е могла да си представи, че само след 45 г. начело на страната ще стои негър, а хомосексуалните бракове ще са разрешени. И, естествено, Тул не е бил в състояние да си въобрази, че хомосексуалистите няма да посещават мъжката тоалетна, а ще си имат отделна. По отношение на тоалетните Америка много се е развила. Двайсетина години преди Тул Селин праща героя си в Америка, където той открива „жизнерадостния комунизъм на срането”. Извинете, цитат, с който авторът илюстрира казармения тип тоалетни по онова време. Както и да е. Отплеснах се. На мястото на Русия не бих се успокоявал. Българите имаме един лаф: Най опасното е да се сбиеш с травестит – мъжка сила, женска злоба. Освен това конгресът на САЩ одобри $602 млрд. военен бюджет, главно за повишаване на отбранителната способност на САЩ и за покупка на нови оръжия.

„72-годишен мъж преборил крокодил с гаечен ключ”, съобщава „Труд”. Три часа го млатил, но го победил. Знам го този случай. Ключът е бил № 47. Човекът е багерист, българин. От къде знам ли? Ами, както ви казах, много чета. И затова знам, че българският гаечен ключ е по-страшен от всички ключове, прилагани в карате, жиу-жицу, кунг-фу и т.н.

И като стана дума, та да кажа, че носителят на титлата „Най-силният мъж на Америка" бил българин, Димитър Саватинов, от Гоцето. Спечелил с номера „хюман карусел”. Прави завъртане с един дълъг лост на гърба си, на който са се качили 7 девойки с общо тегло 470 кг. Американските девойки не са от леките девойки, като руските например. 

Сряда, 18 май

Нискотарифната компания "Райънеър" заплаши българските власти с жалба до ЕК, заради недопустима държавна подкрепа на "България ер". Българският превозвач бавел вече 3 г. плащания за 30 млн. лв. към летището. Дейвид О'Браян от "Райънеър" се чуди как при такива забатачени дългове е възможно собственикът на "България ер" да си раздаде дивиденти за 8 млн. евро. "Това, вика, е много нечестно, за нас това е недопустима държавна подкрепа."

За вас може и да е недопустима. Всъщност, то и за нас май трябва да е недопустима, но се допуска непрекъснато. Достатъчно е да се проучи кое трибуквие стои зад „България ер”. А Атанас Чобанов, един от биволите, напомня за една нелегална фабрика за цигари, в която тоя собственик е бил ортак с премиера. Но това са недоказани работи.

Пък оня ден ЦИД представи изследване за политическото влияние на медиите, в което се казва, че изданията на Пеефски само през 2013 г. са получили 150 млн. лв. приходи. Така се прави бизнес у нас. Е, знам и някои други начини. Например рекламният бос Красимир Гергов, който е взел правата и издава един билюк списания, печели милиони като завлича печатниците.

Натрупа дългове и пререгистрира фирмата. Например "S Media Team" имитира фалит. Наследява я "S Media" АД. Новата фирма поема всички активи на дружеството, на старата остават само дълговете. Дори седалището им е същото, и сайтът. Там четем ясно: „S Media АД е наследник на S Media Team.”

Част от портфолиото на „S Media”

И съюзът на печатарите бие тревога, че завлечените от Гергов скромни печатници "Ро Принт" и "Дедракс" са заплашени от фалит. С една дума Гергов се явява едва ли не мошеник. Използвам формулировката „едва ли не", защото тя е съдебно сертифицирана като необидна. (В делото за клевета на Мирослава Тодорова срещу Цветанов съдия Екатерина Роглекова от ПРС отсъди, че няма престъпление, когато твърденията са придружени от израза "едва ли не".) Съобщавам го това малко по-подробно, защото няма откъде другаде да го научите. Гергов така е впримчил медиите в капана на рекламните си агенции, че едва ли някой ще посмее да опише подвизите му. Той е Пеефски в рекламата. Дори уважаваният от нас в. „Сега”, който е написал кратка дописка по случая, е премълчал името на Гергов. И искаме също така, ако можем, да предупредим печатниците в Пловдив, където Гергов сега е преместил списанията си, че плащанията при подобен род непазарни субекти стават в пари и веднага, или никога. Както пише един от изпържените печатари, „Аз съм ви предупредил, от тук натам всеки сам ще пише в мемоарите си кой медиен магнат колко го е завлякъл и колко ягуара кара за негова сметка, а в някои случаи има и за хеликоптер и цяло имение.”
P.S. На вниманието на министър Горанов. S Media е завлякла печатница "Ро Принт" със 710 хил. лв. Обаче си е дръпнала 120 хил. лв. данъчен кредит, който печатницата е внесла след издаването на фактурите.

Та му стават 830 хил. лв. чиста печалба.

#Върнинахоратапаритебе!

Пропуснах горе да кажа, че на представянето на доклада на ЦИД за медиите, Н. Пр. Ван Оорхост, посланик на Холандия, която в момента е начело на председателството на Съвета на ЕС, рекъл, че сме имали голям шанс да се справим и ние с тази роля през 2018 г.: "Холандците винаги искаме да планираме всичко предварително и неочакваното ни изненадва. Най-важните събития не могат да се предвидят. Но България ще се справи заради таланта си да импровизира."

Не сме единодушен дали ни се възхищава, или ни иронизира. Но е истина. Ние рядко планираме и заради това трудно може нещо да ни изненада. Каквото дойде, такова. В това отношение в момента ние имаме и най-подходящия за председателството премиер.

Глупавите народи вярват, че трябва да се готвят за всичко, пък каквото дойде. И хвърлят огромни ресурси, многократно надвишаващи нуждите за преодоляване на това, което дойде. Да вземем например наводненията. Ще са необходими милиарди, за да се оправят каналите, да се почистят коритата на реките, да се заустят деретата и т.н. После идва наводнението и отнася едно-две села. За покриването на щетите в тия села са нужни едва няколко милиона, но ние и тях рядко даваме. Е, кой е по-умен?

Гражданинът Иван Аршинков се отбил в храма „Александър Невски” да попита дали архимандрит Дионисий, предстоятел на катедралата и главен илюминат на синода, е бил в манастир. Но вместо учтив отговор, бил посрещнат от защитниците на Дионисий, сред които и лица с тежки ланци, с думите: „Боклук, капут, нещастник!” Обявили го за друсар и го изхвърлили. Лично репортер на „Труд” си записал репликите.

Когато ви пиша за мутроправославие, да знаете, че не го правя само за да си измислям ефектни думички. Мислите ли, че синодалните старци не знаят какви ги върши тоя мизерник? Да, обаче аз не мисля така.

Четвъртък, 19 май

ГЕРБ, ПФ и РБ-Управляващи преодоляха ветото на президента за Изборния кодекс. Бях си намислил какво ще им кажа, но видях че Кристиян Таков ме е изпреварил и няма нужда и аз да се напъвам: „В ПГ на ГЕРБ демонстрираха ниво на мислене като на дребен мошеник… Мисленето на тези хора в Парламента е като на човек с тежки ментални увреждания. Сведено е до елементарни биологични нужди. Усвояване и отделяне… Не можем забрани никому да е тъп. Но можем да презирам низостта на мотивите му. Грехът ви ще е вечен. Anathema estote!”

До болка е прав. Наблюдавал сме всичките ни демократични парламенти и смятаме, че простотията е все по-добре представена. А в сегашния направо е надпредставена.

(Утре Таков ще се извини за анатемата, но аз няма да забележа.)

А оперната прима Александрина Пендачанска им написа: „Мерзавци! Това, което не разбирате, е, че вие сте депутати и министри временно, а ние сме българи завинаги!”

Е, завинаги… Ако продължаваме по тоя начин да сме българи, туй завинаги означава най-много още 50-100 г.

„Труд”: „Кои зодии не бива да разказват вицове”. Естествено, първо погледнах да видя за мен си. „Лъвовете преувеличават до степен на откровено послъгване, понякога историите им добиват такива пропорции, че дори участниците в тях не могат да ги познаят. Но имат усещане за аудиторията, знаят как да приковат вниманието и да го задържат. Противно на очакванията дори могат да разказват вицове.”

Лъжат, не лъжем! Нито преувеличаваме. Един милиард пъти поне сме писал, че най-мразим лъжата.

Обаче вижте за Близнаци, зодията на премиера, какво пише: „Като интелигентни и животрептящи социопати те имат чудесно чувство за хумор. Обичат черния хумор. Не са гениални хумористи, но спокойно може да им се позволи да вземат думата и да споделят до три вица, не повече.”

Три, не повече!

Близките до правителството медии се заикват, че средната заплата вече е 952 лв. Доходите се увеличили средно с 8,4% за година.

Обаче Красен Станчев коментира: Ега ти новината. Така е вече 17-18 г., но малцина са го забелязали.

От което оставам с впечатление, че изобщо няма значение кой ни управлява. Ние бавно си забогатяваме. 

Петък, 20 май

Горе казахме някои работи за русофилството, които могат да ви подведат да помислите, че сме враг на всичко руско. Не. Например на Анастасия Квитко не бихме могъл да сме й враг. „Каква фемина! Обичам я като дъщеря!” На 22 г., викат й руската Ким Кардашиян. Мерките й са 95-63-105.

Защо ви го съобщавам? Като доказателство за това, че милиони могат да тръгнат след един задник. И да им е приятно. Анастасия имала 2.5 млн. последователи само в Instagram. Самоласкае се, че създава нов жанр - “гъзфи”, задно селфи. 

Не бива да се отказваме от всичко руско. Имат и някои хубави работи. И при тях, както и при нас, главно в сферите, където не се пипа с ръце.

В случая мога само да възкликна като Селин: Рядко се вижда нещо по-добро в сферата на задниците… Истински зов за щастие, обещание за сълзи от радост…

Семеен лекар от Саудитска Арабия д-р Халед ал Сакаби пуснал виеолекция със съвети как да се бият съпругите правилно. Основната причина, която налага да се прибягва до този възпитателен метод, била в желанието на жената да спори със съпруга си! Това ако го вземах „в напредвид”… Според ислямските правила, вика д-р Сакаби, жената трябва да се бие внимателно и с любов. Забранено е да се ползват тояги и други твърди предмети. Целта на упражнението е да се дисциплинира съпругата, а не да бъде отдушник на съпружеския гняв. Преди да започне да я бие, съпругът трябва да й прочете правата. Задълженията по-точно, щото там права нема. А след боя може да си легне и да я загъзи. Допустимо е също и да я изрита да спи на пода.

Това е от миналата седмица, но не ви писах, защото исках основно да проуча въпроса. И наистина го проучих. Заинтересованите лица могат да ми пишат на лични.

Честно ще призная, че ми стана едно носталгично… Какви мъже сме ние, бе?! На село в гостната имам една снимка на баба и дедо. Той седи на стол, баба диван чапраз зад него. Така е било от библейски времена. Четете Библията и ще се уверите. Ама я четем като дявола, само каквото ни отърва. Четете и класиците, описали стария български бит. Например Елин Пелин. Как припкаше Пена при дедо поп (единственият социален институт по него време) и му ревеше, че мъжът и я пребива. А дедо поп я успокояваше: "Ами, Пено, мъж ти е. Сайбия ти е. Като иска ша та бий."

И ако не го мързи…

Пък в ОАЕ осъдили жена, която си позволила да чете SMS-те на мъжа си. Тя била чужденка и съдът постановил депортация и глоба от $40 000. Привлекли я под отговорност по закона за киберпрестъпленията. Когато има желание, закон се намира.

Английската кралица Елизабет Втора навърши 90 години. Четири дена ще празнуват англичаните. Без един. Горкият принц Чарлз! Какво ли е животът ти да мине в чакане? И, като гледам бабет как младее, краят му се не види. Нейното си е направо инат.

„Индипендънт” пише, че екип учени, начело с д-р Самюел Пери, установили, че гледането на порно повече от веднъж седмично може да направи човек по-религиозен, поне що се отнася до молитвения ритуал и посещенията на служби.

Като ми остане време ще поразмишлявам дали набожните просто не са по-лицемерни, или лицемерните са по-склонни към набожност. Но сега имам готовност да изложа друга хипотеза. При тия страхотии, които показват в порно филмите, молитвената набожност е логично следствие. Всичките порноартисти са аватари на бог Приап. Той, както знаете, е бил много надарен. Проф. Божидар Димитров разправяше, че веднъж възникнал спор между Приап и един магаретар, който твърдял, че магарето му е по-надарено. Загубил, естествено, и магарето било принесено в жертва на бога. Та искам да кажа, че като ги показват тия хиперболизирани работи, жените непрекъснато викат: „О, боже! О, боже!” И се кръстят. И то какво друго е набожността?

P.S. Президентът Плевнелиев заяви, че няма да се кандидатира за втори мандат. Но с него друг път ще се разправяме.

To be continued

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

4

:-) Истинско удоволствие!!
Бог здраве да му дава!

12005

3

Teeshirt

25.05 2016 в 08:03

Охо, ама докторът бил лъвче. Това обяснява защо използва всеки удобен случай да си го върне на хомосексуалистите. Сигурно отказват да го галят по гривата, а след като и хомосексуалист(к)ите сигурно вече се дърпат, ситуацията май е доведена до отчаяние.

77927

1

El Commandante

23.05 2016 в 11:55

"(пасер домустикус"

За Лудогорец ли сте си мислили Докторе, като сте го писАли това?
ДомЕстикус е :):):)

Натам-отлично, аз южъул....

Бахти девойките-седемдесе оки на парче, Митьо Пищова се върти в джакузито от потрес.....