Из делниците на един луд (12-16 май)

Тони Филипов, д-р 18 май 2014 в 19:25 22219 20

Понеделник, 12 май

Румен Петков се възмущава, че имало бордове, които са откровени партийни хранилки. То винаги ги е имало, но той едва сега се възмути. Може би щото го отбиха от нянката. Дава пример с летището в Ст. Загора, начело на борда на което бил «видният български зайцевъд Бойчо Биволарски, шеф на БСП в Ст. Загора». То едно летище, но бордът излизал 15 000 лв. месечно. Бордът на мини „Марица-изток” бил от партийци на БСП, воглаве областният лидер Васко Самарски. Бордът на НК „Стратегически инфраструктурни проекти”, в която никой не знае какво се върши и дали изобщо нещо се върши се върши, се ръководел от Цветко Цветков, шеф на ОС на БСП в Плевен и струвал на данъкоплатеца около 20 000 лева.

И Петков вика: «Имаме цинизъм в управлението, какъвто не е имало през последните години.»

Именно цинизъм! Оня ден Станишев се изцепи в Търговище: „Много мъка има в България, да знаете.” Разбирате ли?! Той на нас ни казва! Само дето не каза като Бареков, че плаче за бедните… Все съм виждал тенеке сурати, ама тоя води хорото!

Абе, аланкоолу, какво направи ти, за да се намали тая мъка? Зер не си ти един от хората, които можеха да направят най-много? 15 г. вече е лидер на една от най-големите партии, 4 г. беше премиер, а и сега втора година е пак на власт.

Колегата Ясен Бориславов написал в „Сега” много добър анализ за Бареков и Цензура без България: „Очаквам скоро след 25 май да се окаже, че Бареков не съществува. Не го е имало. Бил е измислен и композиран като политически орнамент от пътуващото хореографско и музикално шоу на Нешка Робева... Бил е просто реквизит, който след края на турнето ще бъде сгънат и прибран някъде. Може и в Европарламента…”

Протагонистът на горния разказ естествено не е съгласен: "Аз съществувам, не съм анимационен герой и това го доказва голямата подкрепа, която получаваме в страната." Не знам колко е голяма, но някои твърдят, че част от тази подкрепа била от платена агитка, която следвала Бареков из родината. Например оня ден в Стара Загора никой не му отишъл, та се наложило да докарат два автобуса цигани от казанлъшкото село Скобелево, та да се понапълни залата.


Мургави симпатизанти на Бареков във Видин

Ало, пенсиите! Нова дрога, наречена „Стръвница", правела жените нимфоманки, съобщава „Новинар”. Според дилърите съставките били изцяло билкови и съвсем безвредни - бял равнец, стевия, мащерка и още няколко.

Разтваряла се само във вода или безалкохолно, а не в уиски, водка и други скъпи питиета. Което, струва ми се, не е без значение за мераклии с ограничен бюджет.

А ако се съмнявате, че бабата е вече резистентна на любовното биле, ето какво пише «Новинар»: «Новата дрога може да превърне дори достолепни дами като Анастасия Мозер, Екатерина Михайлова и Татяна Дончева в страстни сексуални тигрици...»

Анастасия Мозер, която е присъствала на кръщенето на царя?! А стига, бе!
Но, братя, преди да я направите стръвница, първо се опитайте да си спомните какво и как се правеше. Да не стане работата като на онова наборче, дето гонело жените, но не помнело защо. Направете и инвентаризация на бойната техника. Да не се окажете срещу стръвница без оръжие...

Вторник, 13 май

Контрапрезидентът Маргарита Попова пак прави сечено на шефа си. Плевнелиев категорично отказа да се яви пред анкетна комисия, която управляващите направиха с цел да разследва що се е виждал с шефа на EVN Шишковиц във Виена. И Маргаритка Попова тръгнала да коментира, че не бил прав: "Аз съм абсолютно убедена, че в конкретния случай, президентът много добре е обмислил и знае, че подобно действие не може да бъде личен избор…"

Карикатура Чавдар Николов

Тая кака не иска да разбере, че има само една работа да върши в президентството – сутрин, като стане, да попита как е президентът. И ако той е добре, да иде на кафе, на шопинг, да се види с приятели на „Позитано”… Каквото си иска. А ако шефът не ѝ харесва, да напуска.

Така, де, навремето Блага Димитрова не харесваше Жельо и напусна, не ходеше по вестниците да го критикува. Та моля ви, който се познава с нея, да ѝ каже, че има право да напусне.

Ба, ще напусне… Нея я тресе такава амбиция! А и управляващите вероятно и пускат фитили, че ще направят на Росенчо импийчмът и тя ще седне на неговия стол. Още повече, че в момента Президентството се оказа единствената институция, която защитава европейската ни ориентация. Тъжно е да го кажем, но е така – Росен Плевнелиев е единственият, който рита срещу напъните на управляващите да ни натикат в Евразийския съюз. Оня ден, на 9 май, някакви маргинали чествали Деня на победата с лозунги „Да живее Путин”, „Слава на Русия” и т.н. и горили знамето на ЕС. Другарят Станишев отишъл да ги поздрави и се снимал с тях на фона на плакат „България в Евразийския съюз”.

В статия под заглавие „В хватката на Кремъл" Шпигел пише, че „вътрешни германски доклади” предупреждават, че Русия превръща България в свое предмостие в ЕС: "В управляващите партии се е струпала внушителна група от стари комунистически партийни кадри, сътрудници на тайните служби и изключително богати български олигарси, които сключват сделки с приближените на Путин." Начело на тия олигарси бил Цветан Василев, през чиято банка КТБ минавал обменът на средства от Москва към държавния енергийния сектор.

Турете към цялата работа медийната империя на Василев-Пеевски и не се съмнявайте, че в скоро време така ще са обработили простия народ, така ще са му промили съзнанието, че сам ще поиска в Евразия… А после знаете ли какво ще стане? Ще обърнат рублите в евра и ще отпътуват за имотите си по Гърция, Испания, Швейцария и всякакви екзотични места, до едно на запад от Калотина. А ние ще останем тук да си русофилстваме на воля. Ама тогава няма да ни е до русофилстване, помнете ми думата! На едно друго място написах, че историята показва, че Русия е като тъщата, любовта към нея е право пропорционална на разстоянието. Влезе ли ти в къщата, любовта излиза през другата врата. Още навремето големият русофил Драган Цанков беше отбелязал, че руснаците бъркат притежателните местоимения мое и твое. И още ги бъркат. Жителите на Черноморието тепърва ще установят, че те не правят разлика и между туризъм и окупация - където и да отидат се държат като окупатори и пият като туристи.

Мис България 2009 г. Антония Петрова обяви, че ще влиза в политиката. В лявото политическо пространство, вика, има много възможности за реализация. Но има нужда и от дясна партия. Може някой ден и аз да я създам със свои съмишленици. Разбирате ли какъв пазарен подход прилага? Ще създаде партия не според идеите си, а според нуждите на обществото и пазарното търсене.

Ето това имах предвид навремето, когато ви пишех, че не са страшни Боко и Цецо, тях някак ще преживеем. Страшното е, че след тях всеки Сульо и Пульо ще реши, че може да управлява държавата. Нямам никакво съмнение, че и Бареков от там почерпи вдъхновение.

„Кокаин тече от чешмите на Острова, наставя „Стандарт”. „Употребата на кокаин във Великобритания е станала толкова масова, че следи от дрогата се откриват дори в чешмяната вода. При анализите било открито веществото бензоилекгонин, което се получавало след преработката на кокаина от човешкото тяло.”

Много сте загубени, бе! Новината не е, че тече кокаин от чешмите. Изводът е съвсем различен - че на британците някой им пикае във водата. Някой наркоман.

Сряда, 14 май

„СЗО преброи 567 000 пияници в България”, съобщава „Труд”. 567 072 души, или 7,7% от населението на България са пияници, ако се вярва на данните от преброяването през 2011 г., според които сме общо 7 364 570. С основание колегите се съмняват в данните от преброяването. Ренета Инджова показа как е правено. Пък оня ден Григор Лилов написа нещо още по-страшно - че е набарал някакъв конфиденциален доклад, от който ставало ясно, че сме 5 758 301 души, но се крие.

Ако това е така, пияниците автоматично нарастват на 9.85%, да ги кажем 10.

Та според доклада на СЗО у нас имало 272 489 алкохолици (физически и психически зависими) и 243 030 сериозни пиячи, кандидат-алкохолици.

Системните ми (включени) наблюдения в академичната сфера и в журналистическите среди показват, че алкохолиците са единици, но сериозните пиячи са над 50% от съставляващите общността индивиди. В някои гнезда и много повече.

Например в „Монитор” имаше само един изявен алкохолик, но пък агитката на пияниците беше внушителна и се предвождаше лично от видния столичен пияница Петьо Блъсков. Казвам без да влагам негативни конотации. От стари хора знам, че е по-добре да си известен пияч, отколкото анонимен алкохолик. По него време и Сидеров работеше там, но той не може да пие, от една ракия е готов. Но депутатът Венци Лаков може, ах как може… Пък Магдалена Ташева как пие, направо змей! А имаше една колежка, която беше развила инстинктите на винарка. Още не си отворил шишето и тя вече се е завъртяла край него. Всъщност, няколко такива бяха. Да не мислите, че се дистанцирам? Няма как. Докторът е бил подложен на процес на сериозна енкултурация в тази среда и няма как да е останал незасегнат…

Както и да е. Като срещате разни грешки из вестниците, бъдете снизходителни. Те не винаги са от невежество, някои са от обед.

Понеже споменахме горе справката от преброяването през 2011 г., която Григор Лилов е изровил, та да добавим и някои други негови изводи. От тези 5 758 301, които сме останали, към 800 хил. били деца и юноши без право на глас. Така че реалните избиратели били 4 900 000. А на изборите през 2013 са ги водили 7 067 503 души. 2.16 млн. фантоми.

Според автора, след като сме 5.8 млн., а не 7.4 млн. значи едни големи пари потъват някъде. В образованието били надписани 300 хил. ученици, в НОИ над 400 хил. пенсионери и още толкова инвалиди… Около 2 млрд. годишно изчезвали за фантоми.

Като сложите и 2 млрд. от различните видове контрабанда, източваните големи предприятия, легалните кражби през участието в бордове… Владо Каролев разправя, че от вицепремиера Бобева научил, че у нас имало 249 държавни фирми и само 92 от тях били на печалба. Общите им задължения били над 9 млрд. лв., а, ако се добавят и тия на НЕК, над 13 млрд.

Краде се като за последно!

Чета, че некой си д-р Ричард Стивънс установил, че умереното псуване било полезно за здравето. Ама а бъди умерен, де?! Не, не мога да съм умерен, отдавна не съм. И си вредя на здравето!

И като говорим за здравето, да ви кажа още нещо. „Мастурбирането е полезно за здравето”, съобщава „Новинар”. „Оказва се, че то е широко разпространено, а и доста полезно.” Особено учудващо е, че е разпространено! Вероятно колегите са си представяли, че само отделни извратеняци го практикуват. И сега са изненадани, че 94% от мъжете и 85% от жените се лекували. Щото онанизмът намалявал стреса, засилвал мускулите на таза, повишавал концентрацията на ендорфините, укрепвал сърдечно-съдовата система, намалявал опасността от диабет, рак на простата, облекчавал менструалните спазми при жените и инфекциите на шийката на матката и т.н.

Ало, пенсиите! Не се казва по колко пъти на ден да се лекувате, но като знам как се предписват повечето лекарства, препоръчвам по три пъти на ден след ядене. А ако не можете да си позволите три пъти, единият път може да е на гладно.

Четох една статистика, според която мастурбирането се влияе от религията. Оказва се, че най-рядко го правят евреите, ако да носи името на техен човек. Така, де, дедо Онан е родоначалник на едно от дванадесетте колена на еврейския народ.

Истината е, че дедо Онан съвсем не се е самозадоволявал. По закона на левиратния брак той трябвало да създаде потомство на покойния си брат с вдовицата му Тамар. Обаче той не искал да създава потомство, което не е негово и практикувал прекъснат акт, „свършуванье на двор”, както казват македонците, представители на друг древен народ. Та близо 25% от еврейките и 10% от евреите никога не си посягали. На второ място са мюсюлманите – с 18% жени и 8% мъже въздържатели. При будистите процентите са 13 и 3. Християните са предпоследни - 8% от жените и 2% от мъжете никога не онанирали.

Четвъртък, 15 май

Онази вечер в Пловдив имало концерт на Йосиф Кобзон в подкрепа на кампанията на червения кандидат Александър Симов. „Кобзон, пише „Труд”, бе посрещнат с бурни аплодисменти, което трогна руския Франк Синатра.”
И така трогнат той нарекъл Сашо Симов свой приятел и изпял „Моя страна, моя България". Което ми се вижда доста брутално! Нали ви казах за руснаците и притежателните местоимения? Един съвет в тази връзка. Нелко Начев, френд от Фейсбук, съветва, ако ви е изтекла руската виза, да не бързате да я подновявате, да изчакате още малко, докато навсякъде стане Русия. Логично е, не ли?

Сашо Симов на концерта на "руския Синатра" в Пловдив

Обърнахте ли внимание как са го нарекли „Труд”? „Руския Франк Синатра”.

Това прозвище Кобзон е получил не щото пее като Синатра, а щото подобно на него твърдял, че може да събере на една маса министри и босове на мафията. Та мисля, че на тази връзка с мафията ни обръщат внимание колегите от „Труд” тайно от главния си редактор.

За Синатра няма съмнение че е бил от мафията. Дори дъщеря му Тина призна, че е работил за босове от престъпния свят близо 20 г. И потвърди, че именно той е бил прототипът на Джони Фонтейн от романа на Пузо и филма на Копола "Кръстникът". Нали си спомняте как един продуцент не даваше „наш Кръстю да игра главната роля” и намери главата на любимия си кон в леглото си…

С Кобзон нещата са по-сложни, защото него го свързват не само с мафията, а и с Кремъл. (Мисля, че все пак е правилно да ги различаваме?) В смисъл, че от Кремъл го чадърели. В „Лешояди в Кремъл” Игор Бунич пише, че „според мълвата Кобзон е един от големите «кръстници» на руската и международната мафия”. Самият той признал пред американски журналисти, че „бил принуден да прибегне към помощта на престъпни структури, понеже „няма нито една търговска организация, която днес да не е партньорски защитена от криминални елементи“.

Обаче според Бунич работата не стои точно така: „Знаменитият певец не споменава, че е наследил много голям бизнес. А този бизнес е започнат от някой си Виктор Коен, който през 1990 г. урежда прехвърляне на хора на Запад с фалшиви еврейски документи. През 1991 г. Коен е убит с два изстрела в гърдите и един контролен в главата. Неговият приемник Отари Конторошвили е застрелян в Москва, когато излизал от една обществена баня. Наследникът му Сергей Тимофеев е взривен в мерцедеса си... Тогава с бизнеса се заемат Кобзон и Колманович. Колманович минава за израелски гражданин и дори е полежал там десетина години за шпионаж в полза на СССР.”

От петнайсетина години САЩ отказва да даде виза на Кобзон. Мотивите не са обявени, но се шушумуши, че е заради връзка с представители на руската мафия и по-специално с Вячеслав Иванков - "Япончик", осъден в САЩ за организирана престъпна дейност.

В книгата си "Червената мафия. Как руските гангстери превзеха Америка" Робърт Фридман описва връзките на Кобзон с криминалния свят и посочва, че певецът е бил представен на годишната среща на мафията през 1995 г. в Пуерто Рико.
Още много работи се говорят за Кобзон - че притежава банка в Литва, в която пере пари, че държи верига от казина и публични домове, че е наркокуриер... Че даже руският президент Путин го посъветвал да си провери бизнеса. А когато толкова много неща се говорят, все има нещо верно. Но в БСП се правят, че никога не са чували за непевческата дейност на Кобзон! И редовно си го канят да им пее по избори. И през 2009 г. им пя. А по каква линия Сашо Симов му е приятел, не мога да ви кажа. Сигурен съм единствено, че не е по певческа, защото Симов не може да пее. Но пък и като го гледам какъв е льольо (в добрия смисъл) и за мафиот не става. Загадка.

Петък, 16 май

Деятелите от спортен клуб ЦСКА се срещнали с министър Мариана Георгиева. Поговорили за спортните имоти. По-точно тя говорила, те само, когато успеели да я прекъснат. Пак ги е наговорила едни… Тая жена определено има вербална инконтиненция:

„Искам да ви кажа, че съм в пълно съзнание за високия адреналин на темата футбол, защото той и мене ме обзема от време на време. Адреналинът ме е хващал много яко още отпреди 94-а, от дете, откакто се помня и мене ме хваща адреналинът и ме докосва на тема футбол… Моля ви много мъжки да слушате и онова, което ви взривява, защото то мен не ме взривява, но мене ме притиска и затова е луфтът в разбирателството ни… Аз трябва да съм тази, дето да върви по бръснача и да пали свещи, защото законът е навсякъде около мен, а над мен е капакът на налягането на феновете.“

Това изказване е достойно да бъде направено дори от Цветан Цветанов.

Веднъж казах, че няма връзка с главния мозък. Но вече се питам има ли изобщо какво да се свързва…
„PollWatch: „България без цензура“ с 9,4% и двама евродепутати”, ликува „Труд”. PollWatch е базирана в Брюксел и се спонсорира от ЕК. А сега се съсредоточете: „Изследването на PollWatch е проведено в рамките на месец април и използва стойности на агенция „Сова Харис“.

Ако щете ми вярвайте, но бях готов да се обзаложа, че PollWatch работи у нас или със „Сова Харис”, или с Институт за модерна политика. Друг не би могъл да даде на Бареков двама депутати. Другите и по един не му гарантират. Всъщност, Цеков е малко по-умерен от Васко Совата, дава му 7.5%, което май не стига за двама, но го нарежда преди ДПС (7%).

Оня ден от радио „Фокус разпитваха Даниела Колева от евромайки без цензура за тяхната идея да се направи министерство на майката, детето, семейството и възрастните хора. Вика: „Аз го наричам министерство на щастието, защото всичко това би трябвало да носи щастие на хората. Да имат щастлив живот на стари години, децата им да бъдат щастливи, да бъдем първи по най-щастливи деца в Европа.”

Ще, ще… Мога да кажа и през кой крачол точно ще ни потече щастието, като вземе Бареков властта. Всъщност, изсилих се, май няма да мога. Щото той ту е десен, ту е ляв… Но то и не е толкова важно през кой крачол ще протече. Важното е да протече, не ли?

Но ако народът си го пожелае, нищо не може да се направи. Можем само да използваме случая и да си вземем бележка за количеството макалатура в българския род. Колегата Ясен Бориславов много точно го каза: „След време, когато балонът "Бареков" се пукне... вероятно ще възникне въпросът дали хората, които са гласували за него, не трябва да бъдат поставени под попечителство. Отсега трябва да кажем, че няма да може. Едно от големите неудобства на демокрацията е, че хората са свободни да бъдат глупави. Глупостта е естествено и неотменимо човешко право. А покрай това тя е и неизчерпаем политически капитал.”

Родино, ще те изгубя!
Родино, ще бягам веч!
Чини ми се, отдалеч
аз по-много ще те любя.
(Ив. Вазов)
Мно-о-о-го от далеч…

To be continued

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!