Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Вестник "Атака" спря да излиза, в партията подозират намеса на ГЕРБ

Александра Маркарян 04 януари 2012 в 15:30 3206 1

Волен Сидеров
Волен Сидеров

Вестник "Атака" вече няма да излиза. Официално е спрян след Нова година. Първият му брой за 2012 година трябваше да излезе утре, 5 януари.

Информацията съобщи Дартс нюз, а от партия "Атака" я потвърдиха. Причината е липса на пари - много хора напуснали партията, а с това се намалила и държавната субсидия. Това поне обяснил лидерът на партията Волен Сидеров пред съпартийците си.

Слага се край и на участията на Сидеров в телевизия "Алфа". Преди отцепването на депутатите субсидията от държавата беше 4 милиона лева. След напускането им сумата спадна наполовина. Версията на атакистите е друга: "Бойко Борисов ни спря вестника", твърдят те. Според атакистите партията им е основен конкурент на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори. Затова от ГЕРБ се възползвали от позицията си на управляващи и спрели вестника. От редакцията на партийния вестник свикват пресконференция утре. В нея ще участва и Сидеров. На нея ще бъде дадена по-подробна информация, каза зам.-председателят на "Атака" Павел Шопов, потърсен за коментар от OFFNews.bg.

Волен Сидеров не вдигаше мобилния си телефон.

Пред OFFNews.bg евродепутатът Димитър Стоянов - син на съпругата на Сидеров Капка Георгиева, който беше изключен от „Атака“, каза, че научава от медиите за случая. Той не скри учудването си. Стоянов допълни само, че майка му Капка Георгиева от няколко месеца не главен редактор на партийното издание. Георгиева също беше с изключен мобилен телефон.

Вестник "Атака" излиза от 2005 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews