Спира и вестник "Десант"

OFFNews 26 август 2016 в 15:00 15071 1

И вестник "Десант" спира да излиза. Това става ясно от последния брой на изданието.

Седмичникът се издаваше от собственика на телевизия СКАТ и председател на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов.

"Повече от седем години ние бяхме с вас и през всичкото това време не се изкушихме да обслужваме чужди фондации и да прокарваме техните вредни за страната ни интереси срещу жълти стотинки, каквато порочна практика съществува в така наречените „големи“ медии", обяснява на страниците на последния брой Севдалина Пенева, главен редактор на „Десант“

Тя уточнява и че екипът на медията е работил неуморно, за да получат читателите "този последен мохикан на неопетнената и искрена журналистика".

Пенева заявява и че за съжаление, днес в страната ни няма условия за финансова издръжка на вестници, стъпили върху основата на честна журналистика.

От изданието посочват, че са принудени да спрат хартиеното издание на „Десант“, тъй като години наред издателят му – СКАТ ТВ ООД, единствен е подкрепял неговото отпечатване. Сега обаче имало "непреодолими икономически причини това да продължава".

Все пак патриотичният вестник щял да остане  като онлайн издание.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов също е коментирал спирането на хартиената медия на страниците на последния брой.

"С непримирим сарказъм и ирония бяха разобличавани уродливите прояви на нихилизъм, родоотстъпничество... Но за съжаление всичко това не можеше да бъде запазено. Не можеше да продължи поради неумолимите закони на пазарната икономика. А и поради нашето нежелание да обслужваме чиито и да били интереси срещу заплащане. Предпочетохме да не изцапаме името на „Десант“ и на СКАТ и да свием временно знамена в очакване на по-добри времена така, както е постъпвала българската нация в тежки моменти", казва той.

По-рано тази година спря да излиза вестник "Новинар", преди броени дни излезе последният брой на двуезичния "Заман-България", а всекидневникът "Труд" вече не се печата в неделя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

1

Лопе де Вега

26.08 2016 в 16:05

Браво, спасихте хиляди дървета. Зеленикавите ще ви благодарят. Хайде сега и СКАТ!

Поздрав!