Скандал в ефира на bTV, Бареков напусна предаване (видео)

OFFNews 23 октомври 2016 в 11:05 75810 24

Със скандал завърши гостуването на бившия тв водещ и настоящ евродепутат и лидер на ББЦ Николай Бареков в предаването "Тази неделя" на bTV.

Водещата Жени Марчева започна разговора със забележката, че много се е смяла на коментар на Емил Кошлуков по повод снимка, на която се вижда как Бареков чете в. "The Times".

Коментарът е следният:

"Един се снима пред пирамидите, друг - с Антонио Бандерас, трети - с Таймс. Все пак е хубаво да запазиш спомен за първото преживяване, не всеки ден виждаш пирамиди, Антонио Бандерас, или пък вестник...".

По повод забележката на водещата Бареков заяви, че ще запази добрия тон и няма да говори за хора, които са били на "доста дебела заплата при него". Бареков отбелязва, че английският му е доста по-добър например от този на министър-председателя и малко по-лош от този на г-н Калфин.

Марчева обаче продължи темата, като реши да изпита Бареков за познанията му по английски език. Поиска той да прочете изречение на английски и да го проведе, което той отказа да направи.

Марчева продължи да настоява, а Бареков каза, че или ще говорят по сериозни теми, или си тръгва и оставя зрителите "да се насладят на хубавите Ви баджаци тази сутрин". Марчева изрази възмущението си от неуместната реплика, Бареков излезе, оставяйки водещата да подвиква след него "Николай, върнете се!".

По-късно от България без цензура изпратиха и официалната позиция на Бареков по повод случилото се по време на предаването.

Тя гласи следното:

Скъпи приятели,

Съжалявам, че не се получи интервю днес по bTV, но самата водеща и нейните началници не бяха предвидили да има такова. Бях поканен за пореден път, за да бъда унижаван и подиграван по поръчка на началника, в случая - от една доста разголена и непристойно облечена „журналистка“.

Жалката истина е, че големите български телевизии никога не биха допуснали неудобен човек като мен да им каже истината в очите, а именно, че царят е гол. След второто идване на ГЕРБ на власт, заедно с прислугата им, държавата е повалена, а политическият бардак краде като за последно, за да се спасява поединично.

Големите телевизии не искат да ви кажа, че нашите стратегически партньори са изгубили всякакво доверие към премиера и правителството му, че в настоящия момент АТАКА и Волен Сидеров са препродали златния си пръст от ДПС на ГЕРБ и че 99 % от кандидат-президентите са подставени лица на наследника на БКП – ГЕРБ. Превърнаха моя английски език в анекдот като жалък опит да скрият истинския виц за неграмотното безпросветно и корумпирано управление на България.

В няколкото секунди, които ми бяха отпуснати от bTV, за да изкажа позицията си , се надявам да е било чуто най-важното, а именно, че големите телевизии са превърнати в „Работническо дело“ – можеш да прочетеш всичко за положението в Близкия изток, но не и за това на ГЕРБ и реформаторите.

И ето един виц за финал:

Знаете ли каква е разликата между съветската космическа програма и българското правителство?

Съветски другари пуснаха маймуната да се вози в ракета, а ние пуснахме нашата маймуна в пилотската кабината и сега чакаме да приземи самолета…..

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

25

66

24.10 2016 в 03:45

ники дудука си остана ДУДУК

те това е новината : дудука е дудук до последен дъх

29585

24

Izalina

24.10 2016 в 00:44

Нищо в зловонния кокошарник, който трови ефира на бТВ в почивните утрини не може вече да ме изненада.
Затова не го и гледам. Еле пък и с такива височайши гости.
Грозен сеир, за тези, които го пожелаха.
Пълен непрофесионализъм, а колкото до карикатурата Бареков думите са излишни.

20696

20

Новак

23.10 2016 в 15:45

Харесвам Жени Марчева като журналист още когато беше в Канал1 - е, и да не си кривим душата и като жена е хубава.
Но това според мен беше излишно изпълнение - нещо като на умряло куче нож да вадиш. Какво би доказало ако Бареков не можеше да преведе изречението? Ясно е, че не знае англсйски, защо трябва да го викаш в студиото и да му правиш тестове? И като е толкова ербаб защо не направи това на Тиквун - там би било по-забавно като сме чували Бон жуар и Конгратюлейшънс?
Не че Бареков е цвете - щом такъв вкарахме в Европарламента, то би трябвал да ни спрат да гласуваме. Но да не би Кошлуков (пък даже и да знае езици ) да е по-свестен? Жени Марчева (макар и с много хубави крака) падна до нивото на Бареков , та даже и на по-ниско.
Явно глупостта е силно заразна.