Скандал след връчването на журналистически награди "Радостина Константинова"

OFFNews 12 май 2016 в 13:33 6958 1

Радостина Константинова

На официална церемония снощи бяха връчени журналистическите награди на Фондация "Радостина Константинова". 

Отличените журналисти са Генка Шикерова от Нова телевизия за разследването си по темата със скъпата храна за бежанците у нас.

Награда получи и репортерът на БНР Спас Крайнин за разказа и разследването си от дома за деца в село Лесичово.

С решение на Управителния съвет на Фондацията тази година не бе връчена Голяма награда. Мотивите за това са, че публикуваните материали не са подписани от техните автори, което се разминава с критериите за носене на лична отговорност.

След връчването на наградите обаче сайтът "Биволъ" заяви, че всъщност голяма награда трябвало да бъде за тях, но в последния момент ръководството на фондацията е отменило това решение. 

Това е петата година, в която Фондацията връчва наградите си за разследваща журналистика. Неправителствената организация е създадена на 11 май 2011 г. от близки и колеги на емблематичната журналистка – една от основателите на Пресгрупа „168 часа” и вестниците „168 часа“, „24 часа“, „Монитор“ и „Политика“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11920

1

Buriata

28.09 2016 в 19:58

Помня го този случай. Тогава на Бивол им отнеха наградата, защото стана ясно, че са лъгали и реално самото разследване не е тяхно, а са го присвоили. Какво да очакваш от обикновени шмекери.