Остават 10 дни за номинации за наградите "Валя Крушкина - журналистика за хората"

OFFNews 10 октомври 2016 в 16:40 3293 0

10 дни остават до края на срока за номиниране на журналисти за награда "Валя Крушкина - журналистика за хората". 

Фонд „Валя Крушкина” при Фондация „Работилница за граждански инициативи” за пета поредна година организира журналистическия конкурс „Валя Крушкина – журналистика за хората”. Целта на конкурса е да отличи журналисти с активна позиция, която отстояват в името на гражданите.

В продължение на един месец - от 11 септември до 20 октомври 2016 г., журналисти от различни медии могат да бъдат номинирани или да се самономинират в 6-те категории на конкурса: печатна медия, радио, телевизия, онлайн медия, снимащ журналист и млад журналист.

В конкурса могат да участват български журналисти от медии, издавани в България или чужбина: журналисти от печатни медии - вестници, списания; журналисти от електронни медии - радио, телевизия; журналисти от информационни сайтове и агенции; журналисти на свободна практика и блогъри, както и представители на гражданската журналистика. Задължително условие е материалите да са публикувани за пръв път през периода: 11 септември 2015 г. – 11 септември 2016 г.

Номинирането става чрез изпращане на попълнен формуляр на електронен адрес: [email protected] до 20 октомври 2016 г.  Формулярът, както и подробни указания за кандидатстване ще откриете приложени тук.

В досегашните издания на конкурса са получени над 250 номинации с над 450 материала. Интересът към конкурса потвърждава необходимостта от подобно начинание и показва, че наградите на името на Валя се превърнаха в мерило за качествена журналистика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови