Номинирай журналист за Годишните награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“

OFFNews 26 септември 2016 в 18:30 4282 0

До 20 октомври 2016 г. български журналисти от медии, издавани в България или чужбина могат да бъдат номинирани или да се самономинират за участие в конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“. 

Конкурсът „Валя Крушкина – журналистика за хората“ се организира от Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ за пета поредна година. Целта на конкурса е да отличи журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите.

„С годините наградата става все по-престижна и уважавана от гилдията. Журналистите ценят тази награда. Ценното и важното е, че гражданите могат да номинират за тези награди. Хубаво е, че има много номинации от трети лица. “, заяви изпълнителният директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ – Илияна Николова в ефира на Българското национално радио. Цялото интервю, можете да чуете тук.

Категориите на конкурса са шест: печатна медия, радио, телевизия, онлайн медия, снимащ журналист и млад журналист. Участието в конкурса става чрез попълване на формуляр. Попълненият формуляр за номинация се изпраща на електронен адрес: [email protected] до 20 октомври 2016 г. Формулярът за номинация, както и допълнителна информация за конкурса ще откриете тук.

Основните критерии за оценка на номинациите са обективност, нестандартно отразяване и аналитичност. Задължително условие за участие в конкурса е материалите, с които журналистът участва да са авторски и да са публикувани в рамките на последната година - от 11 септември 2015 до 11 септември 2016 година. Един журналист може да бъде номиниран или да се самономинира с максимум 3 материала.

В досегашните издания на конкурса са получени над 350 номинации с над 450 материала. Интересът към конкурса потвърждава необходимостта от подобно начинание и показва, че наградите на името на Валя се превърнаха в мерило за качествена журналистика. Повече за Фонд „Валя Крушкина“, можете да научите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови