Музикаутор обвини БНР, че завежда "популистки искове" в КЗК

OFFNews 14 февруари 2017 в 20:05 3279 1

Снимка bnr.bg

Сдружението на композитори и автори Музикаутор обяви, че за организацията "не е притеснение" образуваното производство срещу нея в Комисията за защита на конкуренцията, което е по искане на БНР.

"Два пъти КЗК е разглеждала дейността на Музикаутор и не е установявала нарушения. Това е нормално, доколкото сдружението работи в съответствие с българските закони и с професионалните стандарти на международните си партньори", пише в съобщение до медиите на Музикаутор.

"От друга страна, на пресконференцията на БНР вчера, 13 януари 2017 г., генералният директор Александър Велев изнесе информация, от която стана ясно, че заведеният срещу Музикаутор съдебен иск се базира на „някакви предположения“. Правото е резонна наука и е абсурдно представители на институции да завеждат популистки искове, основани на предположения" - твърдят от Музикаутор.

По-рано днес стана ясно, че Комисията за защита на конкуренцията е образувала производство по искането на Българското национално радио срещу Музикаутор "заради злоупотреба с господстващо положение".

От Сдружението на композитори и автори коментираха също така, че "продължаващите действия на ръководството на БНР не са в посока краткосрочното разрешаване на проблема с липсата на музикален лиценз на националното радио."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови