Лили Маринкова: Нямам право да бъда в БНР

OFFNews 06 юни 2016 в 20:05 12635 6

Лили Маринкова

Лили Маринкова е освободена от поста директор на програма „Хоризонт“ и няма да води "Неделя 150".

На практика, от утре нямам право дори и да бъда в Радиото, каза пред OFFNews.bg известната журналистка.

"Маринкова е в пенсионна възраст" - пише в прессъобщението, изпратено от отдел "Връзки с обществеността" на БНР.

По предложение на новия генералния директор на БНР Александър Велев, от утре, 7 юни, постът директор на програма „Хоризонт“ се поема от Васил Велев.

Естествено г-н Александър Велев е в правото си да си състави нов екип. Но той ме уволнява от Радиото - по чл. 328 ал. 2 от Кодекса на труда - без предизвестие, от утре нямам право да бъда в Радиото, заяви Лили Маринкова.

Като той използва в устен разговор с мен: "за съсипването на "Хоризонт". Помолих го - когато беше нашата среща в 31-а зала с целия състав на "Хоризонт" - да повтори тези думи и да видим дали това е вярно. Тъй като не сме пропускали събития, рейтингът е на завидни висоти и няма основни слабости и пропуски в творчески смисъл, според мен. Това негово твърдение е недоказуемо. Отгоре на това той не го повтори пред целия състав, каза още пред OFFNews.bg Маринкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11751

4

Big Smile

07.06 2016 в 09:26

От кога на пенсионирането казват уволнение? Напротив - тепърва сега госпожата ще може да докаже журналистическите си качества - не е трудно да си популярен, когато използваш държавната радио-мрежа , която струва на данъкоплатците по 12 милиона годишно......
За съжаление това нито ще повиши производителността на БНР (около 600 човека изработват две 24 часови радио-програми?!?), нито ще изгони мировата скука и мирис на нафталин, които се носят от държавния ефир.

11994

2

Plamen Shopov

07.06 2016 в 00:40

Маринкова,дърта комунистке я си взимай и Пешо волгата и отлитайте на майната си!