Комарницки към Нова тв: Спрете да излъчвате карикатурите ми!

OFFNews 14 април 2016 в 10:09 23132 16

Снимка БГНЕС

Един от най-авторитетните български карикатуристи Христо Комарницки поиска Нова телевизия да преустанови излъчването на карикатурите му във в. "Сега", солидарен с колегата си Чавдар Николов.

Неговите карикатури бяха свалени от Нова тв вчера, след като той осмя премиера Бойко Борисов. В карикатурата му Борисов бе сравнен с Хан Аспарух, но вместо конска опашка и силна армия зад него премиерът бе изрисуван със свинска опашка и армия от мутри.

Комарницки се обърна към екипа на сутрешния блок "Здравей, България", където се излъчваха карикатурите на Николов, по следния начин:

"Обръщам се към екипа на "Здравей, България" с настоятелна молба да преустанови излъчването в ефир на мои карикатури в рубриката "Преглед на печата".

Той публикува коментара си под публикация в официалния Фейсбук профил на "Здравей, България" от снощи, с която се анонсират темите в предаването днес.

Вчера Нова тв свали не само тази карикатура на Чавдар Николов, а всички от 2016 година.

Първоначално ПР отдела на телевизията отказа коментар пред OFFNews с думите: "Ще ви кажем, когато имаме готовност", след това обясниха, че не ставало въпрос за цензура, а че договорът с карикатуриста бил прекратен, защото проектът не бил достатъчно ефективен.

Самият Николов беше категоричен пред OFFNews, че действията на телевизията са били напълно изненадващи за него, че не е имало никакви разговори с него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!