Калоян Константинов с престижна награда от Mtel Media Masters

OFFNews 18 октомври 2016 в 21:07 10435 2

Калоян Константинов с наградата си

Авторът и журналист в Наука.OFFNews Калоян Константинов грабна престижната награда от конкурса на Mtel Media Masters. 

Нашият колега Калоян бе награден на официална церемония в София Тех Парк тази вечер. 

Конкурсът Mtel Media Masters разглежда журналистическия принос в сферата на технологиите и науката, като в категорията на Калоян бе номиниран и главният редактор на сайта Наука.OFFNews Ваня Милева с "Илюзии на възприятието на случайността". 

Калоян бе награден за текста си "Забравеният паметник", който разказва съдбата на изстреляния преди десетилетия български сателит "1300 години България", който днес се рее в космоса забравен и като космически боклук. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12688

2

Emil Kasamakov

19.10 2016 в 04:53

"Калоян бе награден за текста си "Забравеният паметник"..."

Онзи същият текст, който беше пълен с неточности и предположения плюс глупости за съветски совалки? Ами че в него дори простото умножение 1500х20000 беше невярно. Един журналист би трябвало поне да знае как се ползва калкулатор, а после оттам до "мастер" има още много път.

Тази награда показва само изключително ниското ниво на българската журналистика - четем изводи базирани на предположения, предоверяване на информация намерена в Интернет, непотърсена втора гледна точка, липса на независими източници и т.н., тоест пълен отказ от практики, които са А и Б на журналистиката.
Особено ниско е нивото в научно-популярните издания. В "Наука.OFFNews", а и не само там редовно се публикуват глупости, дори за неща, които би трябвало да се знаят от обща култура.

Ако бях на ваше място, щеше да ме е срам от тази награда.

29585

1

Izalina

18.10 2016 в 23:13

Браво!
Фен съм.