Издател на "Прас-Прес": скриха ни вестника под рафта

Светослав Метанов 01 март 2017 в 19:41 27934 11

Новият вестник на Дружеството на невъзпитаните карикатуристи - "Прас-прес" удари на камък още в първия ден, в който трябваше да се появи на вестникарските павилиони. 

"Вече няма никакво съмнение за новия вестник "Прас прес". Вероятно Пеевски е наредил да го пъхнат под рафта и да не го продават. Няма друго обяснение, след проучванията, които направих. На ключови места в София репове и лафки са получили па 1-2 броя. Да не изреждам. Ще ги посоча поименно шефовете на "Национална дистрибуция", слугите на Пеевски. Ще се постарая да влязат поименно в международните доклади за свобода на словото", написа във фейсбук журналистът Иван Бакалов, който е един от издателите на сатиричното издание заедно с карикатуристите Христо Комарницки, Чавдар Георгиев и Чавдар Николов.

По-късно Бакалов обясни проблема пред OFFNews.

"През целия ден получаваме обаждания и писма от много хора, търсят вестника и не могат да го намерят никъде. Проверих как стоят нещата. На един от най-оборотните вестникарски павилиони - пред МЕТРО в София са получени едва три броя, които са купени още рано сутринта. На друга ключова локация - в подлеза на "Плиска", е дошъл един-единствен. Продавачката там каза, че е можела да продаде 50. Много хора са питали", разказа журналистът.

Според него издателите на "Прас-Прес" още утре ще поискат обяснения от разпространителската компания "Национална дистрибуция".

"Ние знаем, че тези фирми са под контрола на Пеевски, но нищо не делим с него, за да получим такова отношение", каза Бакалов.

Той обясни, че заради проблема с разпространението днес са били разпространявани ксерокопия на първия брой, отпечатани на А3 формат.

"Ние няма да мълчим. Ние сме свободни журналисти, а не обслужващ персонал. Ще се борим за правата си като свободни хора", завърши издателят на новия вестник с карикатури.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

3

ELPIDA

01.03 2017 в 20:24

Ами то е хубава идея да излезе в електронен вид,
но тогава , сигурно "Кой" ще намери начин да ги хакне.
Мои приятели от провинцията също проявяват интерес.
Не е зле вестникът да излезе в по-голям тираж
и да се разпространява и в други бг градове.