Георги Лозанов: Предаването на Волгин беше нещо като "Пик"

OFFNews 26 февруари 2016 в 21:47 10251 9

Снимка БГНЕС

Георги Лозанов.

Как ще протестирам срещу спирането на предаването на Петър Волгин "Деконструкция"? Самото предаване "Деконструкция" е нещо като "Пик" - това е предаване, което има една единствена гледна точка и абсолютно целенасочено я внушава в главата на аудиторията, без по никакъв начин да допусне други гледни точки.

Това коментира пред БНТ доц. Георги Лозанов, който подаде оставка като председател и член на СЕМ.

На територията на обществените медии сте длъжни да спазвате плурализъм във всяко едно предаване, каза Лозанов в студиото на "Панарома".

Припомняме, че в изявление до колегите си от СЕМ вчера доц. Лозанов написа:

"Разгледах внимателно документите на кандидата за телевизионна регистрация “Пик Броудкастинг” АД и установих, че няма законови основания тя да му бъде отказана. Винаги съм се стремил да прилагам закона според неговите изисквания, независимо от моите предпочитания. Заедно с това обаче не бих искал нито с гласа си като член на СЕМ, нито с подписа си като негов председател да легализирам в електронните медии агресивната риторика на едноименната онлайн медиа, която лесно минава в регистрите на враждебната реч, макар и не непременно по расов, етнически или религиозен признак. Така би се загубила разликата между регулираната със закон и нерегулираната медийна публичност, а оттам и видимия ефект на медийната регулация въобще. Изправен съм пред противоречие, от което не откривам друг персонален изход, освен напускането на съвета."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!