59 номинации за конкурса "Валя Крушкина - журналистика за хората"

OFFNews 25 октомври 2016 в 14:45 3029 0

Общо 59 номинации с над 130 различни материала бяха получени в тазгодишното издание на конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Номинираните журналисти са от над 25 медии – национални и регионални. Интересът към конкурса и тази година доказа необходимостта от подобно начинание.

До 20 октомври български журналисти от различни медии можеха да бъдат номинирани или да се самономинират в шестте категории на конкурса: печатна медия, радио, телевизия, онлайн медия, снимащ журналист и млад журналист. 

Сред номинираните има и трима журналисти от OFFNews: Юлиан Христов, Николаос Цитиридис и Калоян Константинов. 

11-членно жури ще оценява получените номинации. Основните критерии за оценка са: обективност, нестандартно отразяване и аналитичност. Освен класация в отделните категории, журито ще излъчи и тазгодишния носител на голямата награда „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Носителят на голямата награда се избира измежду всички номинирани. Имената на победителтие ще бъдат обявени на официална церемония в края на ноември.

Конкурсът „Валя Крушкина“ се организира за пета поредна година от фонд „Валя Крушкина“, създаден през 2012 г. при Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Целта на инициативата е да бъдат отличени достойни журналисти, с активна гражданска позиция, отстоявана в името на гражданите. В досегашните издания на конкурса са получени над 250 номинации с над 450 материала.

Пълния списък с номинираните може да откриете на този линк. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови