Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

5000 евро за Фотографа на годината във VIPA 2016

ОFFNews 17 ноември 2016 в 16:58 4125 0

Васко Василев с наградата.

41 000 евро ще си разделят 31 фотографа от цял свят на Voubs International Photography Awards 2016. Първото издание на международния конкурс вече набира участници, които ще се борят за награди в 6 категории, както и за голямото отличие „Фотограф на годината“ (статуетка „Златен Voubs” и 5000 евро).

Крайният срок за участие в конкурса е 15 януари 2017 г., а до момента в конкурсния хъб Voubs.com са регистрирани над 170 състезателя. Те ще бъдат оценявани както от публиката, така и от международно жури, съставено от професионални фотографи с изключителен опит и признание от САЩ, Австралия, Русия, Израел, Португалия, Румъния, ЮАР, Бангладеш и България.

С наградния си фонд и международното си участие VIPA'2016 се нарежда сред най-големите онлайн конкурси за фотография. Най-важното качество на конкурса обаче е, че всички участници ще се оценяват според стандартни международни правила и с алгоритъма на Voubs.com, който следи резултатите в реално време и не позволява манимулации на вота.

За да промотира честното и прозрачно гласуване и конкурса специален гост в България е Григорий Горячев – руският член на журито, познат и с артистичния си псевдоним Белий Ден. Съосновател на Националната асоциация на професионалните фотографи в родината си, той е носител на десетки награди (над 10 само през 2016-а), преподавател по фотография и жури на Moscow International Foto Awards и Tokio International Foto Awards.

Снощи бе обявен и българският член на журито - Лилия Йотова. В последните 10 години тя е снимала десетки български и световни звезди (включително Дилма Русев и Ангела Меркел), проекти за УНИЦЕФ и над 100 корици на списания. Преди броени месеци пък оглави като председател новосъздадената Асоциация на професионалните фотографи у нас – официален партньор на VIPA 2016.

Международният конкурс се организира от българският стартъп Voubs.com. Създаден като глобален конкурсен хъб, той вече 2 години развива общност от над 70 000 организатори, спонсори и творци от всички области. Всички те са обединени от възможността за създаване и управление на конкурси, регулирани от лесен и удобен софтуер, стандартни правила и алгоритъм, който позволява 100% честно и прозрачно гласуване на жури и публика.

Създател на платформата е Васко Василев – спортен мениджър и предприемач, чиято цел е чрез платформата да увеличи многократно провеждането на онлайн конкурси в света, с което да осигури много по-голяма видимост на аматьори и професионалисти от артистичната и социалната сфери.

Първата церемония по връчването на Voubs International Photography Awards ще се състои през март в София и ще бъде съпътствана от паралелна образователна програма с международно участие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!