Колумбия - най-щастливата страна на света

OFFNews 15 април 2017 в 10:23 10275 5

Снимка Dukas Presseagentur GmbH/Alamy

Колумбия е известна с наркотиците, с мафията и отвличанията на туристите. Но зад тази представа на пропита с кръв държава се крие една невероятно щастлива нация, разказва BBC.

Колумбийци живеят за празника. Те имат повече фестивали, отколкото са дните в годината. Карнавалът в Баранкиля се засича с парада Федия де лас Флорес Меделин, по време на който магаретата се обличат в шарени дрехи, а той се засича с фестивала Де Буро.

"Ние живеем за партитата, празниците и запълваме празнините с фанатизъм за спортни събития и конкурси за красота. И когато купонът свърши, вече мислим за следващия", разказват местните.

Има едно нещо, което колумбийците обичат повече от празниците – танците. Салсата е музикалният пулс на страната и се танцува от почти всички.

Това са само част от многото причини да печелят наградата на Gallup International за една от, а понякога и най-щастливата страна в света.

Попитайте 100 колумбийци какво е щастието и ще получите 100 отговора. "Парите са хубаво нещо, но това не е най-важното нещо"; "Като цяло, ние сме култура, която цени това, което има" и "Ние обичаме хората и музика" са само част от отговорите.

Хората са се научили да бъдат щастливи и да се радват на всяко нещо и на всяка минута, вероятно и заради дългата гражданска война – 52 години.

Именно заради тази положителна нагласа към живота и гостоприемността на колумбийците е невероятна, а това привлича все повече туристи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

2

Victimized

15.04 2017 в 12:21

Според западните стандарти за живот, трябва да си ангажиран поне 10 часа в деня, минимум 5 дена в седмицата и да ти звъни телефона през 5 минути. Това е дефиницията за "успял човек", понеже капитализма и пазарната икономика изискват постоянен растеж, а на хората се налага идеята, че да имат свободно време за себе си, в което те да избират какво да правят със себе си, е вредно, това означава, че си мързелив и не искаш да подкрепяш икономиката.....
А на колумбийците как няма да им е весело, картелите работят на пълна пара и носят няколко милиарда годишно за държавата, с подкрепата на ЦРУ и държавния департамент, с които работят още от времето на Ескобар, както и потвърди сина му на скоро. Държат за местно потребление коката на 2 долара грам, не знам кой би се оплаквал....