“Животът е един безкраен танц” на Киномания

ОFFNews 09 октомври 2015 в 20:07 4101 0

На 18 ноември, в рамките на тазгодишната Киномания в НДК ще се състои премиера на филма “Животът е един безкраен танц” и концерт-спектакъл на триото Sentimental Swingers с Биг Бенд Брас Асоциация.

По случай петия си рожден ден, в средата на месец ноември, неповторимите дами от Sentimental Swingers ще превърнат Зала 1 на НДК в сцена от романите на Фицджералд и на най-вдъхновяващите музикални моменти от 30-те, 40-те и 50-те години на миналия век.

На 18 ноември от 19:00 часа Андрония Попова-Рони, Десислава Андонова-Деси и Вера Шандел ще внесат присъщите си ретро шик и джаз звучене в голям концерт-спектакъл, който ще обедини феновете на суинга.

“Пиесите ще имат по-богато и пълнокръвно звучене, благодарение на момчетата. Ще изпълним песните в оригиналните аранжименти, което ще даде възможност на многото музиканти на сцената да се развихрят истински“, коментират Sentimental Swingers, които ще се забавляват заедно с 19-те джазмени от Биг бенд-а.

По време на вечерта ще бъде излъчена единствената прожекция на филма - "Life Is Аn Eternal Swing" (“Животът е един безкраен танц”). Лентата на белгийския режисьор Андре Шандел разказва за родната действителност, не само музикална, и представя вълнуващи моменти от сценичния живот на Рони, Деси, Вера и Михаил Йосифов Секстет, наред с малките случки от ежедневието, които разкриват нови лица и неразказани истории.

Представянето на характери, съпоставката на гледни точки и вдъхновение загатват частица от онзи елемент, който превръща групата в уникален музикален проект с разпознаваем почерк във всеки детайл.

Билети могат да се купят от Билетен център - НДК, както и от Ticket Portal на цени от 15 и 20 лв., а за студенти и пенсионери цената е 5 лв. (без местата от 20 лв.).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови