Том Ханкс: Тъстът ми е избягал от комунистите в България

ОFFNews 26 октомври 2016 в 19:45 42016 9

За връзката си с България заговори актьорът Том Ханкс на лекция по време на филмовия фестивал в Рим. Холивудската звезда припомни филма "Терминалът" от 2004 г., главният образ в който е вдъхновен от бащата на съпругата му.

"Във филма „Терминалът” исках да отдадем почит на тъста ми, който е избягал от България по време на комунизма", казва Ханкс, цитиран от bTV.

Изиграният от Ханкс образ на Виктор Наворски от измислената страна Кракозия всъщност говори на български и е базиран на Хасан Ибрахимов. Ибрахимов е роден в България, но бяга след Втората световна война и емигрира в Щатите заедно със семейството си. 

"Той е убеден, че Америка е най-великата държава за живеене в света, защото тук може да чете всички книги, които поиска”, каза още Ханкс за тъста си. 

Том Ханкс е женен за актрисата Рита Уилсън, родена като Маргарита Ибрахимова. Освен това той е и православен християнин, както и семейството на съпругата му, които приемат християнството след идването си в САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11568

8

PetarD

27.10 2016 в 13:01

Мухльобалкански показва дебилщината си.

12128

5

Minddestruction

27.10 2016 в 04:24

До 3
Г-н Балкански,
По времето на комунизма се бягаше с риск на собствения живот (освен ако са се минали да те пуснат в западна страна) и със сигурно влошаване на положението на роднините ти в Бг. Понеже познавам доста избягали преди 10 ноември мога да ти го твърдя със сигурност (между тях и мои далечни роднини). И познавам много които не можеха даже да получат открит лист за да доближат границата, камо ли да отидат до западна държава.
А даже и за партийците, когато ги пускаха в (истинска) чужбина се изискваше да оставят "заложник" от прекия семеен кръг.
Всичко това естесвено редуцираше многократно броя на избягалите.
И имаше понятие "невъзвращенец", което се правите че сте забравили.

13531

2

Traqn Savov

26.10 2016 в 21:43

И правилно е направил, че е избягал от комунистите...

Всички нормални хора, едно време с риск за живота си, искаха да се махнат от тук...