Театър "София" си спретна истински празник за деца с Пижо и Пенда (галерия)

Калоян Константинов 01 март 2016 в 08:00 3645 0

Снимка OFFNews

Децата в театър "София" се забавляват по време на Jump Math.

Тази събота и неделя в театър "София" се проведе арт фестивалът за деца - „предМАРТенска треска“.

Два поредни дни малчугани и техните възрастни придружители препълваха залата на театъра от сутринта и си тръгваха чак привечер, занимавайки се с работилници и учейки се на различни интересности.

Всеки един от двата дни започваше с великолепна детска постановка, в събота "Питър Пан", а в неделя - "Пипи Дългото Чорапче".

След това децата се разделяха на групи и участваха в различни инициативи - учеха се да смятат забавно с Jump Math, правиха си собствени мартеници, рисуваха с бобчета, играха си с приказните герои на Майя Остоич, танцуваха народни танци и научиха легендата за Баба Марта.

Накрая лично Пижо и Пенда раздадоха награди на малките си почитатели и се снимаха с тях.

Едва ли може да се опише с думи радостта и удоволствието на децата, които не само станаха свидетели на прекрасни и изпълнени с любов представления, но и сами имаха възможността да творят изкуство, с което да се гордеят и да отнесат със себе си за спомен.

Наши тайни агенти от 8-месечна до 6-годишна възраст ни докладваха за всичко, което се случва и нито едно от децата, с които разговаряхме, не можа да скрие ентусиазма си.

„ПредМАРТенската треска“ в театър "София" бе продължение на декемврийския им фестивал, тематично обвързан с коледните празници. Така артистите и културните дейци продължават традицията си да приобщават от малки своите зрители към театралното изкуство, като ги направят част от него.

Ако вече се чудите кога ще имате възможност да заведете детето си в театъра, разбира се, можете да го направите при първата обявена дата за детските им постановки.

Ако се чудите кога пак ще има фестивал, от "София" споделиха пред OFFNews, че се готви тържество по случай Великден, някъде около април, но ни казаха да си мълчим, защото ще е изненада, като отказаха да споделят подробности. И правилно, ние пък нетактично се изпуснахме за април, но се надяваме да не кажете на никого, а да следите сайта на театъра и OFFNews за допълнителна информация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови