Търсят се доброволци, които обичат електронната музика

OFFNews 30 ноември 2015 в 16:20 10275 5

Снимка Сергей Антонов

Ивелина Тодорова.

Ивелина Тодорова е PR мениджър на Vibes Radio Station България – онлайн радио за електронна музика, и на сайта djvibes.org, който всекидневно публикува новини за българската и световна електронна сцена.

Каза ни, че търсите доброволци, за какво става дума?

Djvibes.org е създаден през 2008 г., като идеята беше да помогнем на българската електронна сцена и на хората в страната, които искат да правят музика и да я ремиксират. Тъй като с моите колеги Емил и Иван сме изключително вдъхновени от хаус музиката, търсим човек, който споделя нашите идеи - да ни помогне с писането на материали за това, което се случва на електронната сцена, да търси информация за нови артисти.

Тоест има много новини, които не могат да бъдат написани, защото няма хора?

Да, няма хора. Има толкова много наистина известни и талантливи артисти, които посещават страната ни, много събития, които се провеждат, но когато няма достатъчно информация за тях, някои от хората, които се интересуват, няма да могат да отидат, защото няма информация за тях. Сайтът ни е платформа, която позволява на хората да се информират къде какво се случва. Не всеки артист е световно известен и не всяка медиа би отразила неговото участие. Смятаме, че можем да помогнем за развиването на музикалната индустрия в България и да помогнем на хора, които са наистина талантливи да се реализират.

В момента се нуждаем от доброволци журналисти. Аз и моите колеги се грижим за селекцията от музикални постове. Там за момента се справяме сами, но имаме нужда от хора, които могат да отидат на едно парти, да вземат интервю от въпросния DJ. Няма да ограничаваме доброволците как и колко да пишат, важното е да им харесва да пишат за това.

Разкажи ни за твоето шоу в американския радиоефир?

Аз съм хост на седмично шоу в Chicago House FM. Със собствениците на радиото сме приятели от много дълго време, още от самото начало на проекта. Всеки вторник от 10 до 11 ч. вечерта наше време в моето предаване „Music is my life” се старая да показвам забравени вече класики на доста познати артисти. Идеята ми е да представя част от себе си и какво ме вдъхновява.

Защо смяташ, че електронната музика е ценна и трябва да бъде популяризирана? Не й ли мина времето?

Не съм съгласна. Вярно е, че музиката се промени много в последните години, особено от 2013 г. Имам чувството, че има едно смесване на стиловете, но смятам, че има грешни впечатления у хората за тази музика и най-вече за слушателите й. Електронната музика има различни поджанрове, в които всеки може да намери себе си, без значение, че това е музика направена на базата на 2-3 акорда. Могат да бъдат намерени много творчество и музикалност в нея.

За контакт с Ивелина и Djvibes.org: [email protected]; www.facebook.com/VibesRadioStation

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови