Стоунър великаните Karma to Burn с концерт в София

ОFFNews 26 август 2016 в 15:27 5916 0

Риф, ритъм и пушеци. С три думи така можем да опишем музиката на американската стоунър рок машина Karma To Burn. И сега, почти 4 години след бруталния им първи концерт у нас, култовата банда се завръща за втори удар на 10 октомври в столичния "Mixtape 5".

Събитието се организира от Wrong Fest и Rawk’n’Roll, а цените на билетите са по 20 лв. в "Ticket Logic"

Годината е 1995. Банди като Kyuss, Clutch, Monster Magnet и Yawning Man вече ваят постаментите на това, което в края на века ще се облече в термина „стоунър рок”. Тогава, отнейде из Апалачите, слиза рифовото чудовище Karma To Burn, което напук на всички решава, че може да взима жертви и фенове само с трима души, без никакви вокали.

След един компромисен албум с певец заради настояване на лейбъла, в края на 90-те Karma To Burn вече са трън в очите на бизнеса и култ за феновете с албуми, изцяло от рифови мелачки с брутален ритъм, от които ти се кърка силно уиски и студена бира, а брадата расте на бързи обороти дори по женски лица.

И тъй като в бандата не са момчетата, които съвестната домакиня би поканила на вечеря с дъщеря си, след турнета с банди като Kyuss и Motorhead и три албума, които ги превръщат в абсолютни легенди на стоунъра, Karma To Burn се разпадат с гръм и трясък. И така до 2009, когато, превъзмогнали наркотични абстиненции и взаимна непоносимост, тримата се завръщат по-шумни от всякога.

И ако първите им три албума ги издигнаха в култ, то следващите четири заковават името им с ръждиви пирони и верижен трион в самото чело на независимия и непукистичен рокенрол, който има да ти каже само “Fuck off, сипи по още едно!“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови