Слава Иванова очаквано стана директор на „Квадрат 500“

OFFNews 17 юли 2015 в 15:22 6229 1

Слава Иванова

Единственият кандидат на конкурса за директор на Национална галерия „Квадрат 500“ Слава Иванова очаквано го спечели и ще заема поста в следващите пет години. Това съобщиха за OFFNews от галерията.

Досега Иванова беше и временно изпълняващ длъжността директор.

Слава Иванова е магистър по история на изкуството във ВИИИ „Н. Павлович“. Владее английски и руски език.  От 1990 г. работи като уредник в Националната художествена галерия. От 1996 г. пък е главен уредник на отдел „Съвременно българско изкуство“ в НХГ, а в края на 2009 г. e назначена за директор на НХГ.

Преди седмица председателят на Национална Федерация "Култура" при КТ "Подкрепа" Кирил Бинев сигнализира, че Иванова, в качеството си на временно изпълняващ длъжността директор на „Квадрат 500“, се саморазправя с неудобни за нея служители чрез уволнения и заплахи.

По думите на Бинев по този начин е уволнена главен уредник доц. д-р Благовеста Иванова, мотив за което е съкращение на щата. В същото време обаче тя назначава пенсионирани бивши служители на галерията за заместник-директор и главен счетоводител.

Бинев обясни още, че има и други оплаквания за заплашвани служители, което обаче не може да се докаже.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови