Симеон Сакскобургготски представя мемоарите си

OFFNews 21 октомври 2016 в 13:04 5587 2

Симеон II ще представи автобиографичната си книга "Симеон II. Една необикновена съдба" (ИК "Сиела") във Варна на 27 октомври. Събитието ще се състои в Градска художествена галерия, от 18 ч., а за изданието ще говори историкът Людмил Станчев.

Книгата вече беше представена в София, Париж, Брюксел и Истанбул. Читателите ù могат да разберат от нея повече за детството и за времето, в което премиерът (2001 – 2005) е живял извън България.

Изданието разкрива непознати досега факти и повдига завесата за тайни, които са били встрани от общественото внимание. Дългогодишните записки и съхранените лични спомени са послужили за основа на тези мемоари, които са ценен принос към съвременната ни история.

„Да говориш за себе си винаги е трудно, а още повече когато възпитанието и обкръжението не предразполагат към това, както е в кралските семейства. Малцина от моите деди са писали спомени – не се е правело така. Не се е гледало с добро око на това да си излееш душата, особено публично. Never complain, never explain, би казала кралица Виктория. В много отношения аз несъзнателно останах верен на тази максима”, казва Симеон II.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови