Шоуто продължи. И то как!

Николаос Цитиридис 24 юни 2016 в 09:07 11696 3

Сълзи, усмивки, бира, великолепието на Queen, цветността на Адам Ламбърт, споменът за Фреди - шоуто на британските рок легенди ни даде това, което всички чакахме.

Да, Адам Лабърт не е Фреди Меркюри и никой никога няма да бъде. Фреди е един и неповторим. Но преди да си отиде ни каза ясно: Шоуто трябва да продължи. Едва ли има някой, който може да откаже на легендарния певец, дори да го няма сред нас вече толкова години.

Queen за пръв път излязоха на българска сцена, няколко месеца след като китаристът Брайън Мей посети България за концерт с певицата Кери Елис.

Снощният концерт на рок легендите беше едно от най-очакваните събития за тази година. И има защо.

Точно в 21:15, както бе обявено, Queen и Адам Ламбърт започнаха своя емоционален поздрав към българските фенове.

The Hero, One Vision и Hammer to Fall дадоха силен старт на концерта, а Адам Ламбърт излезе на сцената с очила, които приличат на такива за виртуална реалност. В последствие се оказа, че под тези очила, певецът носи още едни. Екстравагантност не липсваше.

Всъщност дори да бяха без вокал, Queen щяха да имат пълната подкрепа на публиката, която пееше с пълно гърло през цялото време.

Със сълзи на очи и акустична китара в ръка Брайън Мей изпя Love of My Life. Емоциите му като зараза обиколиха десетките хиляди на ст. "Георги Аспарухов" и сред публиката не беше срамно да избършеш сълза за Фреди.

Един от най-красивите моменти на концерта бе появата на Фреди Меркюри на екраните. Музиката на Queen ни накара да забравим, че Кралят го няма отдавна, но нали никога не си е тръгвал?

Брайън Мей поднесе специален подарък на българските фенове с великолепна интерпретация на "Хубава си моя горо". Китаристът поздрави на чист български и пита публиката как е, което бе посрещнато с бурни аплодисменти.

"Знам какво си мислите - "Той не е Фреди", започна разговора си с публиката Адам Ламбърт. "Знам това, няма да бъда. Той е велик. И тази вечер сме тук именно заради това", каза на публиката певеца.

Няма как да се отрече, че младият вокалист има силен и хубав глас, но Ламбърт не правеше опити да наподобява Фреди. Просто няма как.

И върепки оправдания скептицизъм на феновете, Queen и Адам Ламбърт показаха нагледно как трябва да продължи шоуто.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

3

Руслан

27.06 2016 в 00:08

Ревах кога умря. Тогаз умря и кралицата.

63994

1

Red or Dead

24.06 2016 в 19:38


За ОГРОМНО мое съжаление, ШОУТО свърши със нелепата смърт на....Фреди, умопомрачителен ПЕВЕЦ, композитор, шоумен.......каквото и да напиша ще е малко за ФРЕДИ.......


Всичко което се случва след неговата кончина, лично на мен ми бие на жалка халтура(това си е мое мнение, което нищо не може да го промени, наистина дадох шанс и на колаборацията с Пол Роджърс...)

А този младеж просто не искам да го свързвам с......МОЯТА представа за група “Куин“.......

Всичко според наше скромно мнение трябваше да приключи с невероятния концерт в памет на Фреди.......но в този комерсиален век всичко е сведено ЕДИНСТВЕНО до.....пари!ФАКТ!!!

Добре, че поне има видео и аудио архиви, благодарение на тях Фреди ще продължи да “магнетизира“.....