"Самсон и Далила" за първи път от 1932 г. на сцената на Софийската опера и балет

ОFFNews 12 януари 2017 в 16:41 7385 0

На 27, 28 и 29 януари в Софийската опера и балет предстои спектакълът на световноизвестния шедьовър на французина Камий Сен-Санс - операта "Самсон и Далила".

В представлението участват звездата на Виенската шатсопера Надя Кръстева, диригентът Юрий Флореа, румънецът Даниел Магдал и цяла плеяда водещи солисти на Софийската опера, сред които Цвета Сарамбелиева, Костадин Андреев, Бисер Георгиев, Пламен Папазиков, Хрисимир Дамянов, Веселин Михайлов.

"Това е нов, различен спектакъл, подготвен специално за София. Направен е с други изразни средства, с особена чувственост и душевност. Зрителят е поканен сам да разкрие спектакъла, да стане съучастник в действието. Операта не е музей, където да седнеш и да наблюдаваш. Операта е взаимодействие, затова очакванията ни са и към публиката", сподели режисьорът Уго де Ана.

„Тази опера не е играна в София от 1932 г.", каза Надя Кръстева. "Това е изключително мелодично произведение, попаднало в ръцете на такива големи майстори като Уго Де Ана и диригента Юрие Флореа и такъв прекрасен екип от истински звезди", допълни тя.

Действащи лица:

Далила — мецосопран

Самсон — тенор

Върховен жрец на бог Дагон — баритон

Абимелех, сатрап на Газа — бас

Стария евреин — бас

Вестител — тенор

Първи филистимлянин — тенор

Втори филистимлянин — бас

Евреи, филистимляни, жреци, жрици, весталки, танцьорки, роби.

Действието се развива в град Газа — Палестина, в библейско време — 1150 г. пр. н. е.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови