САЩ осъди пехотинеца, описал убийството на Осама, за 6,6 млн. долара

OFFNews 24 август 2016 в 18:20 14908 2

Снимка Wikimedia.

Мат Бисонет.

Мат Бисонет, военноморският тюлен, който описа в мемоарите си убийството на Осама бин Ладен, е бил осъден от американското правителство да изплати на държавата всички приходи, получени от правата за филм и от продажбите на "Нелек ден", съобщи "Гардиън".

Към момента печалбата на войника е около 6,6 милиона долара, които той трябва да изплати до 4 години, тъй като е нарушил договора си с правителството на САЩ за конфиденциалност на извършените от него дела.

Бисонет е издал спомените си за деня на атаката срещу дома на Бин Ладен, без да поиска разрешение от властите и да се консултира с тях за съдържанието. 

Правосъдният департамент смята, че бившият пехотинец е споделил класифицирана информация от своя мисия, която не е трябвало да излиза на бял свят. Ако той изплати всички приходи обаче, властите ще се откажат от по-нататъшни преследвания и наказания, сред които и затвор.

Бисонет написа и друга книга, "Никакъв герой: Еволюцията на военноморския тюлен", която обаче мина по каналния ред и няколко параграфа от нея бяха премахнати от правителството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12830

2

Traian Savov

25.08 2016 в 07:48

Заради това известни автори са писали под псевдоним, и то във времена свободни от сегашните..