Рокаджиите PSS с нова песен в чест на "Habitat for Humanity България"

ОFFNews 04 януари 2017 в 17:08 4161 0

Снимка Ивайло Петров

PSS

Рок бандата Pimp Switch Sequence (PSS) посвети новата си песен „Просяк“ на хуманитарната организация „Habitat for Humanity България“. Текстът на „Просяк“ пресъздава мислите на човек, който от скоро е загубил дома си.

„Парчето се роди преди доста време и още в самото начало целта му беше да обърнем внимание на хората, изпаднали в нужда. Най-голямото предизвикателство беше да вникнем в чувствата човек поставен в подобна сурова ситуация“, коментират от групата.

Чрез песента ъндърграунд музикантите искат да изобличат лошото отношение или пренебрежение на обществото ни спрямо бездомните хора.

„Решихме, че в такъв преходен момент още едно видео няма много смисъл за групата. А в същото време вярвахме, че „Просяк“ трябва да види бял свят. Затова и решихме бюджета за заснемането на видеото да дарим на организация, която се бори за същата кауза, която подкрепяме и ние. Така се намерихме с "Habitat for Humanity България" и сме изключително горди, че те приеха нашите идеи“, споделят PSS.

Всички средства, заделени за видеото на песента „Просяк“, ще бъдат дарени на "Хабитат България". Вместо клип PSS са визуализирали аудиото на парчето със слайд шоу с архивни снимки от дейността на хуманитарната организация у нас.

Днес от 20:00 часа в "Delta Blues Bar" PSS и гост-вокалистът Йоан Баков ще представят пред публика новия сингъл „Просяк“ заедно с още авторски парчета и кавъри.



"Habitat for Humanity International" e глобална неправителствена организация, работеща по жилищна проблематика и реакция по време на криза в над 70 страни в целия свят. От основаването си през 1976 г. досега, организацията е помогнала на повече от 6.8 милиона души да получат сила, стабилност и независимост чрез жилищна помощ.

От 2001 година насам, "Хабитат България" популяризира идеята за адекватните жилищни условия като основно човешко право и работи за активизиране на съзнанието на обществото в посока премахване на жилищната бедност.

Организацията подпомага разрешаването на жилищните проблеми на лица и семейства, които не притежават собствен дом и нямат достатъчно средства за закупуването, построяването или наемането на такъв, както и на лица, живеещи в неадекватни жилища, които нямат възможност да ги ремонтират и подобрят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови