Родният хит "Баталия" издава продължение (видео)

ОFFNews 26 септември 2016 в 17:19 10140 0

Снимка на част от новите фигурки и рисунки към играта.

Преди известно време ви запознахме с историята на първата българска настолна игра, пожънала голям успех на родната и международна сцена в жанра - "Баталия: Сътворяване" ("Battalia: The Creation").

След големия успех на играта логично дойде и нейното продължение, което ще види бял свят догодина и ще носи името "Баталия: Вихропорти" ("Battalia: The Stormgates"). 

То се разработва благодарение на популярния сайт за обществено съфинансиране (или краудфъндинг) "Кикстартър", който предлага на всеки желаещ възможността да подкрепи с парична сума даден проект в замяна на специални бонуси при издаването му.

Продължението на "Баталия" получи зашеметяваща подкрепа и събра сумата пари, нужна за завършване на базовите компоненти на изданието, в рамките на дни. До края на кампанията остават още 10 дни, през които всеки може да направи предварителна поръчка и да получи множество бонуси като поддръжник на кампанията, спрямо нормалните потребители в магазинната мрежа - на този адрес.

Защо, ще попитате вие, след като основната сума е налице, трябват още пари? С всяко едно отключено ниво на финансиране към продължението се добавят нови благинки - допълнителна игрова фигурка, нови правила, нови карти, нови рисунки и т.н. Това прави "Баталия" още по-богата и привлекателна за купувачите и предполага още по-голям успех в бъдещи проекти на българския екип.

Доказателство за това е "Вихропорти", което след големия международен успех на оригинала получи многократно по-голяма подкрепа от феновете си по цял свят, както и у нас. 

Проектът е дело на създателя на хоби магазина "Фантасмагория", Александър Геров, съпругата му и компания, които заедно изпълняват своята мечта - да създадат собствена игра. Резултатът, както казахме вече, е блестящ, а добавката, че това е техният първи опит, прави цялото начинание още по-впечатляващо.

Интервюто ни с Геров и снимки от "Баталия: Сътворяване" може да намерите на този линк.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови