Посланикът ни в Италия награди цигулар - възпитаник на българската школа, в Торино

OFFNews 13 октомври 2016 в 15:58 6259 0

Санжар Сапаев позира до Марин Райков и останалите почетни гости на церемонията в университета в Торино.

Международната награда "Златната арка“ за млад талант бе връчена на цигуларя Санжар Сапаев от посланика на Република България в Италия Марин Райков.

Церемонията се състоя на 10 октомври в Аула Магна на Университета на Торино. Узбекът Сапаев е възпитаник на българската школа и на проф. Ангел Станков, а освен това е лауреат от Международния конкурс за цигулари Васко Абаджиев, организиран от Клуб Юнеско Леонардо да Винчи - София.

Наградата "Златната Арка" е учредена през 1991 г. от Асоциация Нуова Арка и Академия Гласовете на Пиемонт с председател Армандо Карузо, които отличават всяка година редица световно известни музиканти и млади таланти. По покана на Почетния консул на Република България за Пиемонт и Вал Д'Аоста Джани Сторнело гости на церемонията бяха Марин Райков, Росен Руфев - Генерален консул на България в Милано, проф. Ангел Станков - Председател на журито на Международния конкурс за цигулари Васко Абаджиев, Мария Ганчева - секретар на Клуб Юнеско Леонардо да Винчи, Диана Петрова и Константина Алтимирска - членове на УС на Клуб Юнеско Леонардо да Винчи. 

Сред носителите на голямата награда „Златната арка“ са Рикардо Мути, Зубин Мета, Мирела Френи, Клаудио Абадо и много други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!