Подигравки за новите пейки между ЦУМ и Сердика (галерия, видео)

Калоян Константинов 16 февруари 2016 в 19:24 22696 16

Новите пейки между ЦУМ и Сердика.

В пространството между ЦУМ и реставрираните останки на антична Сердика (откъм бул. "Мария Луиза") се появиха чисто нови пейки.

Появата им обаче предизвика единствено подигравателни и отрицателни коментари в мрежата:

"Нека превърнем София в Скопие"; "Да идва Джизъса и да пише с черен маркер: ЦУМ 69"; "Циментови пейки. Красота и практичност... Шесисипа..."; "Нещо като бЯлите чорапки на колоните", гласят някои от тях.

OFFNews се допита до 10 случайни минувачи от всякаква възраст, какво мислят за пейките, като 9 от тях не ги одобриха, посочвайки различни критики - че са грозни, че не си отиват със заобикалящата ги среда, белият им цвят изпъква твърде много, ръждивите планки по крачетата им са грозни и т.н.

Няколко души се зачудиха защо не са поставени пейки от дърво и метал, каквито имаше преди началото на строителните дейности при Ларгото и заобикалящата го настилка, които са по-стилистични и не бият толкова на очи.

Пейките все още не са прикрепени към земята, като това трябва да стане чрез завинтването на металните планки на края на крачетата им към настилката. Въпросните планки обаче са целите в ръжда, а няколко от тях са разположени над водосточните решетки до ЦУМ, което прави прикрепянето им невъзможно.

Свързахме се с общината, откъдето ни заявиха, че нямат нищо общо с поставянето на пейките и вероятно те са сложени от Министерството на културата или ЦУМ.

OFFNews не успя да се свърже с ЦУМ за коментар, а от МК обещаха да отговорят в най-скоро време на въпросите ни.

Старите пейки при площад "Независимост". Снимка: OFFNews / Калоян Константинов.
Старите пейки при площад "Независимост". Снимка: OFFNews / Калоян Константинов.

Пейките при Ларгото наподобяват много тези на тротоара при площад "Независимост", откъм президентството. Те обаче далеч не са така ярко бели като своите нови събратя, които тепърва предстои да разберем дали е предвидено да сменят цвета си с времето поради наслагването на мръсотия, или ще си останат ярко бели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews