Почина Джийн Уайлдър, първият Уили Уонка (видео)

ОFFNews 30 август 2016 в 18:22 10477 0

Джийн Уайлдър в ролята на Уили Уонка.

Джийн Уайлдър, американската комедийна звезда, почина на 83 години, след като здравословното му състояние се влоши заради болестта Алцхаймер, от която страдаше в последните 3 години, предаде "Индепендънт". 

Той бе известен с ролята си на първия Уили Уонка в "Чарли и шоколадената фабрика" от 1971 г., която му донесе номинация за "Златен глобус". Образът му от филма се бе превърнал и в иконичен за интернет обществото, което го използваше за хумористични картинки.

Уайлдър разказва, че е приел ролята при условието да направи своята поява по начина, по който той иска, без режисьорска намеса:

"Когато за пръв път се появя, искам да изляза от вратата с бастун и куцукайки към тълпата. След като хората видят Уили Уонка като сакат, ще започнат да си шептят и след това ще замълчат. Докато крача към тях, бастунът ми ще се заклещи между плочките и ще си остане изправен там. Аз обаче ще продължа да вървя, без да осъзнавам, че съм се лишил от бастуна. Тогава ще тръгна да падам и точно преди да ударя земята ще се претърколя, а всички ще избухнат в аплодисменти."

Режисьорът попитал объркано защо се налага сцената да бъде изиграна по този начин, а актьорът отвърнал: "Защото от този момент натам никой няма да знае дали лъжа, или казвам истината".

Той също така поискал някои промени в костюма на Уили, които да го направят по-мистериозен ексцентрик.

Моментът с превъртането е на 1:16:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови