Падна таванът на Шенгенския музей, кметът: Това не е знак

ОFFNews 17 май 2016 в 22:06 3699 4

Снимка Chris Karaba

Падналият таван.

Музеят, посветен на Шенгенското пространство, намиращ се в село Шенген, Люксембург, може да бъде затворен за три месеца, след като таванът в една от залите му падна, предаде "Гардиън".

Кметът на селцето обаче побърза да заяви, че падането на тавана не е предвестие на пропадането на зоната с безграничен вътрешен контрол и единна европейска визова система.

"Това е знак, че ни трябва ремонт", лаконичен бе кметът Бен Хоман, но добави, че въпреки че случилото се в музея не е знак, ЕС трябва да направи всичко възможно, за да запази Шенгенското пространство.

Таванът е пропаднал заради насъбрала се дъждовна вода, като е стреснал двама посетители и един служител, но за щастие не е наранил никого.

Пострадали са някои от екземплярите, представени в него - паспорти, подписани документи, снимки, униформи на хора, присъствали на подписването на споразумението.

Мястото е открито през 2010 г. и представя историята на Шенгенското споразумение, подписано в селцето на границата между Люксембург, Франция и Германия на 14 юни 1985 г.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови