Нов проект строи "Хилтън" на мястото на тютюневия склад в Пловдив (снимки)

ОFFNews 15 март 2016 в 15:24 11224 8

Снимка podtepeto.com

Проектът за строеж на мястото на тютюневия склад.

Проектантски екип на инвеститорите е изготвил нов проект за сграда, която да бъде построена на мястото на незаконно бутнатия тютюнев склад - паметник на културата - в Пловдив, предаде сайтът "Под моста".

Те са се активизирали много бързо и за около 10 дни след срутването на голяма част от сградата вече предлагат на негово място да има хотел "Хилтън", който да "инкорпорира" в архитектурата си част от фасадата на склада.

Все още не се знае дали проектът е представен пред Община Пловдив, дали ще бъде приет от нея и какво ще е бъдещето на останките на стогодишния паметник на културата, който практически вече не съществува.

Нов проект за построяване на хотел "Хилтън" на мястото на склада. Снимка: "Под тепето".

Нов проект за построяване на хотел "Хилтън" на мястото на склада. Снимка: "Под тепето".

Припомняме ви, че виновни са срутването на зданието все още няма като Министерството на културата, общината и кмета Иван Тотев си прехвърлят взаимно топката.

Вежди Рашидов заяви, че е заповядал да бъде образувано производство за налагане на административни санкции на виновните за унищожаването на недвижима културна ценност, които ще бъдат задължени да я възстановят в оригиналния ѝ вид.

Какво и как ще се случва - все още не е ясно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови