Нощ на четенето в библиотеки и книжарници този уикенд

ОFFNews 12 януари 2017 в 15:45 7383 0

Първото издание на „Нощта на четенето” ще се проведе в събота, 14 януари. Целта на инициативата е да се насърчи четенето и любовта към изкуството сред младите хора, чрез организиране на уъркшопи и творчески изяви, тематично свързани с четенето.

За целта библиотеки и книжарници ще бъдат отворени в съботната вечер и след приключването на обичайното им работно време. Предвижда се в тях да има и интересни срещи с автори, дискусии и представления, в това число и публични четения под музикален съпровод, като през цялата вечер малки и големи ще имат възможността да открият или преоткрият богатството на библиотеките и книжарниците в една нова, по-различна светлина.

Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” ще се включи с проява, организирана на 13 януари от 14:00 ч. в централното фоайе.

Всички приятели на книгата и четенето могат да се срещнат с млади творци от класа по Актьорство за куклен театър на проф. Румен Рачев от НАТФИЗ и от Театрални работилници при катедра Класическа филология към Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Музикални изпълнения и четене на любими автори ще бъдат част от споделената ни любов към книгата и четенето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови