Неизпълнявани композиции ще чуем на концерта на Glenn Miller Orchestra в София

ОFFNews 17 март 2017 в 15:00 3595 0

Цели 20 нови композиции ще представи прословутият Оркестър на Глен Милър пред българската публика по време на концерта си в София на 22 март, в зала 1 на НДК.

Бенд лидерът Вил Салдън обещава още множество вълнуващи изненади, които са подготвени специално за софийските фенове на джаза и на творчеството на великия американски композитор, но които засега се пазят в тайна.

Шоуто “It’s Glen Miller Time” ще представи богата гама от инструменти: 4 тромпета, 4 тромбона, 5 саксофона, барабани и пиано. Освен това, родната публика ще може да се наслади на вълнуващите вокални изпълнения на първокласни изпълнители, подвизаващи се под името "Moonlight Serenaders", които ще пресъздадат неостаряващите химни на иконата на световната джаз сцена Глен Милър точно така, както са били изпълнявани още при появата си на бял свят.

Разбира се, програмата, с която оркестърът ще зарадва българската публика ще включва и всичко най-любимо и добре познато от неостаряващото музикално наследство на Глен Милър: на 22 март няма да пропуснем да чуем любими класики като Moonlight Serenade, In The Mood, Chatanooga Choo Choo, Pensylvania 6-5000, American Patrol и много други.

Освен напълно точни изпълнения на оригиналните композиции на големия американски композитор, музикантите от Оркестъра на Глен Милър ще допълнят усещането за автентично преживяване и с оригиналните си костюми и музикален реквизит от епохата на джаза и суинга.

По време на впечатляващата си кариера като лидер на Оркестъра на Глен Милър, стартирала през 1985 година, Вил Сандър изнася повече от 4000 грандиозни спектакъла по цял свят пред почти 4 милиона души, а работата му може най-точно да се опише с думите „съвършенство“ и „пълен перфекционизъм“. В момента диригентът и неговият бенд отново са на път и се радват на огромен успех в рамките на настоящото си турне, което обхваща държави от цяла Европа и се простира чак до Русия, Азербайджан и Израел. В София те ще пристигнат директно от Петерсбур, Германия.

Дори повече от 75 години след формирането на Оркестъра на Глен Милър, музикалният свят все още остава напълно омагьосан от незабравимите мелодии и аранжименти. 

Билети за концерта на Глен Милър могат да се открият на цени от 50 до 100 лв.

Билетите са налични онлайн и на касите в мрежата на Eventim.

За повече информация посетете страницата на събитието във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови