"Накараха ме да сваля 15 кг., за да мога да играя отново Лея, възмутително е"

Искат да правят поредицата привлекателна за повече жени

ОFFNews 01 декември 2015 в 15:07 32527 9

Кари Фишър като принцеса Лея, когато е на 19 години.

Кари Фишър разкри, че е била притисната да свали над 15 килограма, за да може да изиграе отново ролята си на принцеса Лея Органа в новия филм "Междузвездни войни: Силата се пробужда", предаде "Гардиън".

Актрисата, която е на 59 години, намекна, че Холивуд си остава място, обсебено от външния вид, дори 40 години, след като я карат да отслабне за снимките на филма през 1977 г., когато е едва на 19 години.

"Те не искат да ме наемат цялата, а само 3/4 от мен. Нищо не се е променило, външността движи всичко. Работя в индустрия, където единствените важни неща са килограми и външност. Това е толкова неправилно, като нищо могат да ти кажат направо да се подмладиш, толкова по-лесно ще е", казва тя пред списание "Good Housekeeping".

Тя споделя, че е постигнала исканото от нея като е яла по-малко и се е упражнявала повече, защото "няма друг начин да го направиш".

"Когато отслабнах обаче, не се почувствах по-добре. Просто това не бях аз. Проблемът ми е, че те ми говорят като на актриса, а аз ги слушам като писател. Третираме красотата като постижение, което е лудост", смята актрисата и писател. 

Кари Фишър в момента. Снимка: Brian Bowen Smith/PA.

Новината за принудителната загуба на тегло на Фишър идва в комент, в който Дж. Дж. Ейбръмс, режисьорът на новия "Междузвездни войни", заяви, че се надява да превърне космическата сага от момчешко забавление в марка, която е интересна и за жените. За тези цел той повтори предложенията на продуцента и президент на "Лукасфилм" - Кейтлийн Кенеди, че новата лента трябва да се фокусира повече върху женските герои.

"Междузвездни войни" винаги е бил момчешко забавление, филм, на който бащите да водят синовете си. И въпреки че това ще продължи да бъде така до голяма степен, се надявам, че това може да е филм, на който и майките да водят дъщерите си", смята Ейбръмс.

В "Силата се пробужда" ще видим освен Лея като основен поддържащ женски персонаж - и Рей, изиграна от английската актриса Дейзи Ридли, която по всичко личи, че ще е в главна роля. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!