Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

НДК открива есенен "Салон на галериите" от 13 до 17 ноември (видео)

OFFNews 05 ноември 2015 в 16:48 2958 0

НДК открива своето есенно издание на "Салон на галериите" на 13 ноември от 18:30 часа в своята Зала 3.

Там до 17 ноември всеки ще може да разгледа най-доброто от творбите на 30 български галерии и от самостоятелните изложби на наши и чуждестранни автори в акомпанимента на жива музикална програма.

Гостите ще разгледат изложбите на Кеазим Исинов („Човек, земя, космос”), скулптурите на Снежана Симеонова („Успоредно”) и акварелите на проф. Иван Димов, както и творби на  Кристо, Дечко Узунов, Стоян Венев, Генко Генков Димитър, Казаков-Нерон и Никола Казаков.

Международното участие ще бъде представено от Кечкеметските художници, благодарение на Унгарския културен институт и Българското национално самоуправление в Кечкемет ще бъде открито от посланика на Унгария Андраш Клейн в понеделник, 9 ноември, 18:30 часа, 3 ет. Изток.

По повод 330 години от рождението на Йохан Себастиан Бах професори от НМА „Проф. П. Владигеров” – Велика Цонкова (цигулка) и Димо Димов (пиано), ще изнесат концерт в Зала 9. През всичките дни на Есенното издание ученици от Музикалното училище ще свирят в камерни изпълнения в Зала 3 от 17:00 до 18:00 часа.

„Салон на галериите” е проект, с който Националния дворец на културата си поставя за цел да стимулира и разшири вътрешните и международни контакти в областта на визуалните изкуства, с които да обогати културния живот на столицата и страната, като се превърне в ежегоден форум. Форматът дава възможност за обмяна на опит, контакти и разширяване възможностите за развитие, мобилност и пазар на творците у нас. Чрез участието си в него, представените галерии ще имат възможност да заявят своето присъствие и да получат нови сцени за презентация на авторите и тенденциите в изкуството, които ги вълнуват. Една от основните идеи на „Салон на галериите” е да постави на дневен ред проблемите на пазара на изкуство и лансирането на млади автори в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews