ЛГБТ хората ликуват, след като привидяха лесбийки във филм на "Дисни"

OFFNews 28 май 2016 в 13:53 11264 13

Снимка Disney/YouTube

Двата персонажа, за които някои смятат, че може да са лесбийска двойка.

ЛГБТ обществото и подкрепящите го хора се зарадваха от новия трейлър на "Търсенето на Дори" на "Дисни", в който се виждат две жени, които се грижат за пеленаче, предаде "Гардиън".

Според феновете двете жени са лесбийска двойка, което, ако е така, ще бъде първата открита поява на хомосексуални персонажи в анимация на студиото, нещо, за което ЛГБТ хората настояват от доста време.

"Търсенето на Дори" трябва да излезе по кината тази година, като той е продължение на хита от 2003 г. - "Търсенето на Немо". В него главната героиня - синя рибка, страдаща от много, много къса памет, е озвучена от Елън Дедженеръс, известната американска телевизионна водеща и лесбийка.

Сцената, която предизвика дискусия, се случва около третата минута на видеото, когато октоподът събаря дете от количката му. Тогава на помощ на пеленачето се притичват две жени, които според ЛГБТ обществото са хомосексуални.

"Търсенето на Дори" има лесбийска двойка, "Пиксар" има хомосексуализъм (бел. ред. - "gayness"). Да, да, да, ще заплача толкова силно", пише потребителка в Туитър.

"Ако слуховете са верни, и първата лесбийска двойка във филм на "Дисни" е в "Търсенето на Дори", казвам ура за голямата и важна крачка към приемането", пише друга потребителка.

Въпреки това не всички са убедени, че надеждите на ЛГБТ общесвото ще се оправдаят, и посочват, че жените може да са приятелки, или че едната е случаен минувач, която е дошла да помогне, и т.н.

Това се случва насред нарастващ натиск към "Дисни" да направи някоя от своите принцеси хомосексуална. Асоциацията за правилно представяне на хомосексуалните хора в медиите разкритикува студиото, че през 2015 г. е пуснало 11 филма, в нито един от които обаче няма лесбийки или гейове.

В социалните мрежи пък текат кампании в продължението на "Леденото царство" Елза да бъде обявена за лесбийка, а Капитан Америка също да получи половинка от същия пол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

13

sevsev

30.05 2016 в 13:00

Да направят филм с персонажи от българската политика. Тогава предварително ще е ясна сексуалната им ориентация и всички ще са довилни.

16193

12

SC

28.05 2016 в 23:09

Добре, де, тия не са ли чували за жанровете „яои“ и „юри“ в японските комикси и анимации? Кеф ти гейове, кеф ти лесбийки - има ги с тонове (и томове). Не могат ли да се задоволят с тях, ами натискат „Дисни“?
А може би са чували, но не им допада да гледат/четат за азиатски хомосексуални - друга раса, разбираш ли, не могат да се идентифицират с тях.

77927

11

El Commandante

28.05 2016 в 22:21

Дисни са Мосфилм на NWO.
Гнусна работа.

77927

9

El Commandante

28.05 2016 в 21:57

"След любовта , най-силното оръжие е , водородната бомба "

Любовта си е любов, но едни добри 50 мегатона върху петоъгълника на Злото са си друга работа....

12019

8

the cowboy

28.05 2016 в 19:38

След като лесбийките се чувстват мъже, защо няма активистки сред тях, които да настояват жени смятащи себе си за мъже да участват наравно с мъжете в Световното по бокс? Или ако мъж смята себе си за жена, защо да не участва в отборното по художествена гимнастика за жени? Ей такива въпроси ме измъчват мен в съботната вечер.

25665

7

Victimized

28.05 2016 в 16:45

След любовта , най-силното оръжие е , водородната бомба . Хубаво е хората да се събуждат с тази мисъл всяка сутрин , някак си ставаш по-човечен и склонен да пресичаш на зелено ...

25665

6

Victimized

28.05 2016 в 16:43

Да се захващат за работа учените , да почват да измислят начин да разпространят гей културата измежду животинските форми на живот , могат да синтезират генетичен материал от най-чистите гей представители и да го имплементират в животински геном .Сигурен съм , че хората с многобройни полови признаци се чувстват изолирани , като единствения биологичен вид който проявява тези божествени качества . Да не стане като оня веган дето си хранел котката само със зеленчуци , понеже искал да и наложи стандартите си . Знам , че могат да го направят във САЩ ,ако не там няма къде другаде , все пак те са , цитирам Балканския шизофреник , най-великата нация на света .

13301

5

Николай Петров

28.05 2016 в 16:42

Определено е време за една хубава ядрена война.