Кметицата на Каварна забрани палатките

ОFFNews 08 февруари 2016 в 20:27 27057 22

Докато новият кмет на Каварна - Нина Ставрева от БСП - все още твърди, че там ще се проведе летен рок фестивал, а организаторите на "Kavarna Rock" обявиха, че той ще се състои на друго място, местната община отново е на път да предприеме действие, което поставя под въпрос дали ще продължим да наричаме града "Морска рок столица на България". Готви се нова наредба, която да ограничи разполагането на палатки на тревните площи в Каварна, предаде най големият сайт за тежка музика у нас WeRock.

Всеки, който е бил на фестивала в Каварна, знае че на поляна на няколко десетки метра от района на стадиона традиционно и официално се разполата къмпинг, на който всеки желаещ може да разпъне своята палатка. Удобството за мнозина зрители на феста е безспорно. До тази година, ако рок фестивал изобщо има. Ето какво планират местните общинари:

В община Каварна се забранява поставянето на палатки или други съоръжения на тротоарите и тревните площи за пренощуване или бивакуване. Това предвижда проект на Наредба за осигуряване на обществения ред, опазването на околната среда и собствеността. Заинтересованите лица могат да подават предложения и становища по проекта до 16 февруари. Промените в досегашната наредба, приета през 2005 г., се налагат, тъй като при извършен преглед се е установило, че е необходимо да се конкретизират понятия, дейности и отношения, съобразно действащата нормативна уредба, както и да се внесат допълнителни ясноти в някои от текстовете.

По-рано днес OFFNews съобщи, че Нина Ставрева е започнала уволнения на всички хора, които е заподозряла, че са приятели на предишния кмет Цонко Цонев и които са имали роля в организирането на фестивала предишните години.

В интервю пред OFFNews Цонко Цонев коментира уволненията като "злоба и реваншизъм".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!