Капитан Америка стана нацист

ОFFNews 27 май 2016 в 15:35 15323 3

Капитан Америка в игралните филми на "Марвел".

Феновете на комиксите на "Марвел" побесняха, след като в първия брой на новата серия истории за супергероя Капитан Америка разкриха, че той е агент на нацистката групировка Хидра, предаде "Индепендънт".

В първото издание на "Капитан Америка: Стив Роджърс" се показва сцена от миналото, в която известният персонаж разкрива, че винаги е бил нацист, изричайки знаковите за злодеите думи: "Хайл Хидра", което накара читателите да повярват, че той всъщност е бил част от лошите през цялото време.

Феновете изразиха надежда, че промяната цели просто да ги шокира и привлече внимание към поредицата, като рано или късно Капитанът ще стане отново добър, разкривайки, че се е преструвал, бил е с промит мозък, клониран, омагьосан или нещо друго. 

Сред тях е и актьорът Крис Евънс, който играе супергероя в игралните филми на "Марвел".

Авторът на комикса, Ник Спенсър, обаче заяви, че обратът в историята не е трик и ще има дългосрочни последици за бъдещето на комиксите.

"Видях много коментари от сорта на: "О, всичко ще си дойде на мястото по-натам", "Дайте му половин година" и т.н. Мога да ви кажа, че това няма да стане. Това е истинска промяна с дългосрочни ефекти", заяви той.

Капитан Америка в новия комикс.

Много почитатели на измислената вселена бяха вбесени и заявиха, че действията на творците са обида към паметта на загиналите по времето на Втората световна война евреи, както и към идеята на Капитан Америка.

Припомняме ви, че персонажът се появява през март 1941 г., за да се бие срещу нацистите. Той е основен пропаганден елемент в САЩ по времето на войната, като главен негов враг е нацистката организация Хидра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови