Изложба събра най-впечатляващите кадри в съвременната българска фотография (галерия)

OFFNews 20 март 2017 в 20:22 6447 0

Снимка Сергей Антонов / OFFNews

Тази вечер във VIVACOM Art Hall беше открита изложбата „Съвременна българска фотография“.

Изложбата на фондация Мусиз включва работи на български фотографи, работещи у нас или извън страната през последните 15 години и запечатали знакови моменти от най-новата ни история.

Посетителите на VIVACOM Art Hall могат да видят снимки на 43 от най-добрите родни фотографи, сред които фоторепортера на Reuters Стоян Ненов – първия българин, носител на наградата „Пулицър“ в категорията за „Снимки от горещи новини“; Мартин Чичов – носител на престижната наградата на Nikon за екшън снимката от средата на 90-те, отразяваща зараждащата се скейт и стрийт култура в България; Надежда Павлова – отличена с награда от Международния Олимпийски комитет за снимката ѝ от връх Тодорка; Венцислав Петров; Владимир Коцев и много други.

Изображенията покриват различни периоди от най-новата история на „прехода“, показват обществени личности и събития от важни исторически моменти. Публикувани са в пресата, книги, арт каталози, участвали са в конкурси и изложби.

Изложбата анонсира създаването и дарението на Дигитален архив на съвременната българска фотография - сбирката ще бъде използвана с цел съхраняване на произведенията, научна и образователна цел.

Колекцията ще бъде дарена на Държавна агенция „Архиви“.

Изложбата „Съвременна българска фотография“ може да бъде разгледана до 3 април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови