Иржи Менцел идва в София за кино-литературния фест "CineLibri"

OFFNews 29 август 2016 в 15:21 7841 0

Снимка OFFNews

Иржи Менцел получава титлата доктор хонорис кауза на НАТФИЗ през 2014 г.

Второто издание на кино-литературния фестивал "CineLibri" предстои да се проведе между 5 и 16 октомври в София, Пловдив, Варна, Враца, Видин, Търговище, Ловеч и Сливен, предлагайки програма от над 20 филма, 11 от които национални и една световна премиери.

Организаторите от издателство "Colibri" потвърдиха пред OFFNews, че специален гост на събитието ще бъде чешкият режисьор и носител на "Оскар" Иржи Менцел, както и режисьорката и сценарист на българо-френския документален филм за Ромен Гари Катрин Бернщайн, и холандският писател Арнон Грюнберг.

У нас очакваме да дойде и едно от големите имена на съвременната френска литература, но тепърва предстои да се потвърди и обяви.

У нас ще бъдат представени най-добрите световни екранизации на книги, а от издателството обещават 30% намаление на всички творби, филмите по които ще бъдат показани на феста.

Тази година фестивалът ще има и силна паралелна програма, включваща дискусии, работилници и срещи както за зрители, така и за професионалисти. Откриването ще се състои в Зала 1 на НДК, а подробности около церемонията ще бъдат разкрити съвсем скоро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови