Иги Поп за модерната музика: Защо направо не умра?

"Тревата прави преминаването към по-тежки наркотици по-лесно"

OFFNews 19 май 2016 в 21:06 10054 6

Иги Поп.

Пънк иконата Иги Поп заяви, че технологията е направила възможно музикантите да получават по-лесно и повече заплащане за своята музика, но същевременно е осакатила изобретателността им, съобщи "Гардиън".

"Дигиталната ера направи получаването на пари невероятно лесно. Когато основахме групата си, дори не знаехме какво значи да издаваш музика. Сега можеш просто да натиснеш копчето и да за богатееш. Но може да се стигне дотам, че това да ни разтърси силно и после да ни захвърли", каза той в Кан, където е за премиерата на нов документален филм за Дъ Студжис.

Според него аналоговата музика допринася за творчеството, но има опасност да го замести: "Защо направо не умра сега", запитал той, след като изимитирал техно мелодия.

Музикантът признава, че през по-голямата част от кариерата си е бил под влиянието на наркотици, но сега вече не взима нищо по-твърдо от алкохол, като призова хората да направят същото.

"Не се дрогирам вече, всеки просто трябва да спре с тези боклуци, това е. За мен най-хубавото е виното, но за някои хора и тревата е приемлива", коментира той, но добави, че марихуаната прави преминаването към по-тежки наркотици по-лесно, защото няма да мине много време, преди някой да ти предложи нещо друго.

"Нещата започват да стават твърде странни. През годините си на живот се нагледах на много неща - видях реки да бъдат замърсявани дотам, че да не можеш да пиеш от тях, след това вече не можеше да пиеш и от чешмата, а накрая трябваше да си купуваш вода. Всичко стана бизнес. Ако може всички просто да се успокоят, по дяволите", допълни Иги Поп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

5

El Commandante

20.05 2016 в 00:04

Lou Reed e по-луд и от Питър Гейбриъл даже.
Мрачно луд.
Venus in Furs мое те докара до дълготрайна депресия, по-мрачен и от Робърт Смит, а тва е МНОГО...

77927

4

El Commandante

20.05 2016 в 00:00

" I Wanna Be Your Dog и Real Wild Child"

И още: 1969, Gimme some skin, NO fun и ОСОБЕНО The Passenger, която кой ли не и направи кавъри..

В саундтрака на Аризона дрийм също беше велик, едва ли има некой дето да не му се е доревало със сълзи на оня момент когато линейката се издигаше към небето а Иги вика: In the death car we're alive....

77927

1

El Commandante

19.05 2016 в 21:18

LEGEND!

Баси странното съвпадение иначе,днеска съм си врътнАл 1969 поне 5 пъти....
 
X

Да помогнем на украинските деца!