Ямато сготвиха на живо и почерпиха с енергийните си оризови топки

ОFFNews 24 октомври 2016 в 13:03 5279 3

Приготвяне на енергийните топки от Ямато.

Вчера легендарните барабанисти от Ямато показаха пред света своята тайна за енергична форма на сцена, която им е помагала да издържат цели 12 часа на сцена. Ден преди концерта им на 24.10. в Зала 1 на НДК, музикантите гостуваха на ресторант "Corso", срещу Руската църква, където демонстрираха за първи път и собственоръчно източника на своята неизчерпаема  сила по време на шоу.

Саури, Масая и Субару от състава оформиха пред очите на фенове своите енергийни топки (така ги наричат въпреки триъгълната им форма), които носят името онигири. Те се състоят от японски ориз, сушени водорасли (листа нори), соев сос и черен сусам и често се сервират в комбинация с филе от сьомга. Саури сподели, че това меню е всекидневната им закуска по принцип и не им омръзва, тъй като оризът може да се смесва и оформя с различни подправки, които придават разнообразен вкус.

Онигири са задължителна стъпка за Ямато, непосредствено преди концерт, за да се заредят с издръжливост и веднага след свършване на шоуто, за да се възстановят от изгубените килограми (обикновено свалят по 2, 3 килограма по време на участие). Дори си носят мини приспособления и съдове, за да си приготвят вкусното вдъхновение зад сцената. Тайната на зареждащата сила е в ориза, водораслите и подправките, но най-вече в любовта и емоцията, с която оформят топките в шепите си. От деликатесите опитаха всички фенове след демонстрацията, тъй като японците по традиция обичат да споделят храната си. След това домакините от ресторанта почерпиха Ямато с обяд, с акцент – техни родни специалитети. Самите музиканти го предпочетоха, явно с притеснение, че не са свикнали с особеностите на европейската кухня, като менюто им се състоеше от суномоно – предястие, кимчи – туршия, супа мисо ширу , темпура със скариди и ориз басмати. Все пак домакините решиха да ги изненадат с чист български и сезонен специалитет - баница с тиква и кисело мляко.

Непосредствено след обяда в ресторант "Corso" японските барабанисти Ямато се отправиха към НДК, където настроиха барабаните за работилница с над 100 деца. В нея участваха желаещи между 3 и 14 години, в пет последователни груп. Накрая Ямато повикаха и всички родители, които искат да пипнат тайко-барабаните и заедно направиха невероятно шоу.


Днес, 24 октомври, от 20:00 часа в Зала 1 на НДК Ямато ще изнесат пореден невероятен концерт в София с новата програма Bakuon. На 26 октомври пък ще посетят Пловдив.

Билети може да намерите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

3

Black Hex

24.10 2016 в 14:33

зарзаватко, ти малко чеснов сос сакаш ли?

77927

1

El Commandante

24.10 2016 в 13:05

Виж кво нещо е живота, и Професора иска да почерпи Принцесата с академични оризови топки, ама тя се дърпа, искала иракски фалафел....

Различни хора, различни вкусове.....