Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов играят "За теб" в театър "Азарян"

ОFFNews 19 ноември 2015 в 15:39 2921 0

Снимка НДК

Снимка от пиесата.

На 29 ноември от 19:30 часа в театър "Азарян" към НДК ще бъде представен спектакъла „За теб” на Яна Борисова, дело на Петър Кауков и с участието на Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов.

Представленията на Борисова показват, че да говориш за чувствата си не е срамно, дори напротив – споделянето е двигателят на всяко събитие, а понякога е по-важно и от самото него. „За теб” е пример за това, защото се случва между приятели – Яна пише ролите специално за Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов, като неусетно събира парчета от живота им и ги подрежда в пъзел от реални преживявания, изказани думи и доверени тайни.

Между тъмното и страшното посред нощ, двамата братя Емил и Виктор успяват да изрекат онези неща, които всички ние някога сме искали да кажем на близките си, но сме премълчавали от липса на смелост или на точните думи. Изплашени от едно нещастие, влюбени в едно и също момиче и изгубили смисъла на живеенето, братята се преоткриват един друг, преминавайки през емоционални тресавища и океани.

Режисьор на постановката е Петър Кауков, който успява да преведе актьорите през нелекия текст и да ги мотивира да бъдат напълно откровени. Те, от своя страна, показват класа и смелост – смелостта да жонглираш с човешките страхове, слабости и болки и от тях да произведеш материя, която вълнува.

Пиесата има номинация за Икар за драматургичен и номинация за Аскеер за съвременна българска драматургия.

Билети за представлението на „За теб” може да закупите от Билетен център-НДК на цени от 10 и 15 лева.

Следващото представление на „За теб” е на 21 декември, отново в Театър Азарян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови