Фестивал на деца таланти в Столична библиотека

OFFNews 03 февруари 2017 в 11:18 3121 0

Млади таланти от над 30 населени места в България ще се съберат на фестивал в Столична библиотека на 6 февруари.

Деца от цялата страна ще представят своето творчество през целия ден на изложението. С ВИЖ!Фест 2017 Фондация „Комунитас“ обявява новото единадесето издание на конкурса „1000 стипендии“. До 18 април 2017 г. в него може да се включи всеки ученик от шести до единайсети клас в страната. Специално е вниманието към деца от малки населени места, растящи в бедност или без родителска грижа.

Фестивалът ще бъде открит с премиерата на авторското музикално произведение на единадесетокласничката Деметра Григорова за ударни инструменти и пиано. Дванадесетокласникът Бранко Вълчев ще се представи с изпълнение на маримба, а Щелян Димов с Достойно есть църковно песнопение. 

През целия ден ще се представят още деца музиканти, художници, фотографи. В програмата участва и хип-хоп дуото на Елонка Харизанова и Калин Димитров от Велико Търново, които доказват, че талантът преодолява и стените на домовете без родители. 

Присъствие на фестивала ще имат и литераторите в конкурса. С много неочаквани и дръзки литературни сравнения участниците в литературния клуб „Дързост и литература“ ще разбият клишето за нечетящия младеж.

Точно преди представянето на книгата си „Първите седем“ алпинистът и зоолог Боян Петров ще се срещне с участниците на ВИЖ!Фест, за да им разкаже за изследванията и откривателството в пътешествията. За силата на творческата енергия в музиката с младежите ще говори световната прима Ина Кънчева. Преподавателят в НБУ доц. Ясен Захариев ще проведе семинар за изграждането на аргументация, а в контекста на съвременните осмисляния на историята консултантът на проект „1000 стипендии“ Мирослав Коев ще говори с участниците за мълчанията в историята.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови