Ексклузивни прожекции на "Ричард III" с Рейф Файнс в НДК

OFFNews 26 август 2016 в 15:11 6485 0

През септември кино „Люмиер” ще зарадва публиката си с три ексклузивни прожекции на заснетата постановка „Ричард III”.

Продукцията е с участието на забележителните актьори Рейф Файнс (като Ричард III) и Ванеса Редгрейв (като кралица Маргарет). Точните дати на прожекциите са 19, 20 и 29 септември от 19:00 часа, а „Люмиер” е единственото място в България където филма ще може да се види. 

Продукцията е различна от великолепната филмова интерпретация на Ричард Лонкрейн, която зрителите имат възможност да гледат на 4 октомври отново в „Люмиер”.

Разкъсваната от войни Англия е изтощена след година на тежки вътрешни конфликти. Крал Едуард е в затруднение и когато политическите вълнения се надигат още веднъж, братът на Едуард – Ричард, презиран в мирно време, вижда възможност да отнеме короната на брат си. Чрез отмъстителния и злобен Ричард Шекспир изследва всепоглъщащата природа на желанието за власт сред обществото, белязано от конфликтите.

Режисьорът Рупърт Гулд („Макбет”, „Крал Чарлз III”) поставя остър фокус върху митологията, заобикаляща монарх, чиито машинации са неразривно вплетени в тъканта на британската история.

През 2016-та светът отбелязва четири века от смъртта на Шекспир, а Националният дворец на културата и кино “Люмиер” продължават да почитат този юбилей с различни прожекции и през есента.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови