Джаксън "взриви" феновете с намигване за нов филм по Толкин (видео)

ОFFNews 30 ноември 2015 в 13:00 17856 4

Джаксън си лъска Оскарите в ново видео.

Режисьорът на трилогиите "Властелинът на пръстените" и "Хобит" - Питър Джаксън, "взриви" социалните мрежи с ново видео в личния си Фейсбук профил, в което той засяга две от най-големите фенбази в момента - на Толкин и на фантастичната телевизионна поредица на Би Би Си "Доктор Кой" ("Doctor Who"). 

"Домашна инвазия" започва с това как носителят на множество "Оскар"-и си лъска наградите, а дъщеря му Кати чете имейлите на режисьора. От тях разбираме, че Стивън Мофат, човекът, който стои зад телевизионните хитове "Доктор Кой" и "Шерлок" (последният с Бенедикт Къмбърбач, който играе Смог в "Хобит"), моли Джаксън да режисира епизод на "Доктора", но новозеландецът явно не иска и определя Мофат като досаден с множеството му имейли, на които дори вече не отговаря.

В този момент през входната врата влиза някакъв мъж, който започва да се лута в дома на Джаксън и да пита дали наоколо има режисьор. Непознатият обаче е Питър Капалди, актьорът, който в момента играе популярния извънземен на Би Би Си. По време на видеото го виждаме в харизматичния му образ, като той нервно връчва писмо на режисьора и го моли да го подпише, докато се оглежда във всички посоки.

И Докато носителят на "Оскар" си търси очилата, за да прочете писмото от английската телевизия до него, Доктора започва да бяга, защото е подгонен от един от най-големите си врагове - далек, който крещи "Унищожи" ("Exterminate"). През цялото време обаче Джаксън си мисли, че Капалди е някакъв луд фен на поредицата на Мофат и предупреждава дъщеря си да повика полиция, ако стане агресивен. В такъв случай Джаксън предупреждава, че ще го нокаутира с някоя от тежките си награди.

Накрая на клипчето се чува шума от излитането на космическия кораб на Доктора - Времево и относително измерение в космоса - ВОИК (TARDIS), а Кати и баща ѝ се сещат, че днес е вечерта, в която по Би Би Си дават фантастичния сериал, което обаче значи, че по другия канал ще има "Живите мъртви" ("The Walking Dead"), и хукват да го гледат.

"Домашна инвазия" освен че е невероятно забавно за гледане и е истинско удоволствие и за двете фенбази, също така даде началото на интересна дискусия - ще има ли нов филм по вселената на Толкин? Причината - през цялото време на масата пред Джаксън има издание на "Силмарилион", една от книгите на Толкин, в която се описват истории от създаването на Средната земя и първите ѝ хилядолетия на развитие. От нея се подават листчета, поставени на различни места из творбата. Това накара много почитатели на фентъзи сагата да се зачудят дали режисьорът наистина не обмисля нов филм, или просто ги дразни шеговито.

Остава ни само да почакаме, за да разберем дали новозеландецът ще се впусне отново в света на Средната земя, или ще започне ново пътеществие в този на Господаря на времето.

Home Invasion

This was an interesting weekend...

Posted by Peter Jackson on Sunday, November 29, 2015
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови