ДРАМАТОН - тридневен практически показ на специалност драматургия

OFFNews 09 март 2017 в 16:34 5158 0

Абсолвенти от специалност драматургия на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ организират тридневен практически показ на свои кратки театрални текстове на 16-ти, 17-ти и 18-ти март, 2017 г. в Учебна кинозала НАТФИЗ от 19:00 часа. 

Авторите са 12 на брой. Текстовете са съвременни и разнообразни по своята тематика и стил. В момента екипите се подготвят за представянето си в края на другата седмица. Драматурзи, актьори и режисьори обединени работят заедно, за една чакана среща с публиката, която освен, че ще ги представи като автори, ще им даде възможност и за обратна връзка, чрез дискусиите с авторите след изчитането на всички текстове за вечерта.

Събитието се случва за първи път, водено е от нужда за общуване между студенти и скоро завършили професионалисти. Също така от идеята за самопровокиране, развитие и промяна.

Идеята е породена от желанието за съживяване на написания текст и неговата символична изчетена реализация. Фестивалът е един експеримент, който косвено изследва мястото и нуждата от драматургичния текст в съвременния контекст.
Драматон 2017 се провежда с изключителната подкрепа на Ректора на НАТФИЗ - проф. д-р Станислав Семерджиев и Десислава Димитрова, ПР на НАТФИЗ.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови